Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Μικρά λαβαράκια, μεγάλες συγκινήσεις

Πρόσωπα αγαπημένα. Ομάδες που συγκινούν. Βασιλείς και πρωθυπουργοί που πέρασαν στην ιστορία. Μικρά λαβαράκια που θυμίζουν μεγάλες αγάπες. Ηγέτες που γοήτευσαν και χώρες αγαπημένες ή απλά ονειρεμένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί. Μικρά λαβαράκια μεγάλες συγκινήσεις.

Αυξημένη ζήτηση παρουσιάζουν στην Κομοτηνή οι πωλήσεις των μικρών λαβάρων όπως σημειώνουν οι πωλητές – ιδιοκτήτες καταστημάτων μεγαλύτερη αγορά έχουν αυτά που σχετίζονται με αγαπημένες ομάδες, αλλά και με πολιτικούς ηγέτες άλλων εποχών: Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο πραξικοπηματίας της 21ης Απριλίου Γιώργος Παπαδόπουλος κ.α. καταφέρνουν και συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους πώλησης.

Λίγα εκατοστά πιο εκεί ομάδες αγαπημένες του ελληνικού ή ξένου πρωταθλήματος. Μεγάλες αγάπες για τους αγοραστές –πελάτες τους, όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr (18-4-2023) μικρές ομάδες, αλλά με τη δική τους ιστορία, όπως αυτές: του Λεβαδειακού, του Πανσεραϊκού, της Παναχαϊκής κ.α..

«Συνήθως ζητιούνται από μετανάστες τα εθνόσημα, όπως αυτό της ελληνικής σημαίας, κάθε φορά που είναι να επιστρέψουν στις χώρες εργασίας τους» δήλωσε έμπειρος καταστηματάρχης και σημείωσε ότι τόσο το λάβαρο της Ελληνικής σημαίας έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις .

Ζήτηση και για τα λάβαρα των καταδρομών, των αλεξιπτωτιστών και των πεζοναυτών από πελάτες που ζωντανεύουν με την αγορά τους τις μνήμες της θητείας τους. Όσον αφορά στους ηγέτες; Δεν λείπουν οι λαοφιλείς: όπως ο τέως Βασιλιάς , ο Ανδρέας Παπανδρέου κ.α.

Αγορές μικρών λαβάρων που ζωντανεύουν μνήμες, «κουβαλούν» αναμνήσεις, άλλοτε στρατιωτικές θητείες και άλλοτε αναμνήσεις από συμμετοχές σε πολιτικές μαζώξεις. Λάβαρα που «υπενθυμίζουν» και «διαιωνίζουν» την ισχύ της ανάμνησης των εικονιζόμενων ή και της μεγάλης αγάπης που γνώρισαν (και κάποιοι από αυτούς γνωρίζουν ακόμη και σήμερα).

Ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφίεςς: Μαρία Νικολάου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More