Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: “Μουδιασμένο” το ενδιαφέρον για την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης

Με τιμή εκκίνησης στα 1,55 ευρώ ξεκινά η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης στην Κομοτηνή από 1,35 πέρσι. «Πάντα στην αρχή της περιόδου είναι πιο ανεβασμένη η τιμή του, ωστόσο, στη συνέχεια σταθεροποιείται» σημειώνουν έμπειροι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων και προσθέτουν στο www.ertnews.gr ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών «είναι μηδαμινό».

Βοήθησε η καλοκαιρία που συνεχίστηκε με την έλευση του φθινοπώρου, ωστόσο, αποτρεπτικά για τον εφοδιασμό και την προετοιμασία εν όψει της έλευσης του χειμώνα λειτούργησαν και λειτουργούν οι υψηλές τιμές.

«Πολλοί ρωτάνε για την τιμή του πετρελαίου, της ξυλείας, των pellet, ωστόσο, κανείς δεν αγοράζει» σημείωσαν σήμερα το πρωί (14-10-2022) στο www.ertnews.gr. «Δεν έχουμε λάβει ούτε ένα τηλεφώνημα για παραγγελία» ανέφερε στο www.ertnews.gr πρατηριούχος και σημείωσε «η τιμή είναι τριπλάσια σε σχέση με πριν επτά χρόνια. Ανεβασμένη, όμως, και η τιμή της ξυλείας,πουλάμε τον τόνο με ξύλα δρυς και οξείας στα 250 ευρώ συν ΦΠΑ, αύξηση που οφείλεται στην τιμή των καυσίμων, στα ακριβά κόμιστρα,στην αυξημένη ζήτηση που ωθεί τους Βούλγαρους προμηθευτές να ανεβάζουν τις τιμές τους»

Ανησυχητική είναι η πρόβλεψη ότι «τα μισά νοικοκυριά θα παγώσουν φέτος». Μιλώντας πωλητής πετρελαίου θέρμανσης και ξυλείας στο www.ertnews.gr σημειώνει ότι: «πάντα συναντούσα παγωμένα νοικοκυριά, ιδιαίτερα στις πολυκατοικίες η προμήθεια γινόταν μετ εμποδίων».

Δυσκολία που φέτος θα είναι μεγαλύτερη, καθώς η παραγγελία μπορεί να δίνεται τηλεφωνικά, ωστόσο, της παράδοσης προηγείται πάντα η πληρωμή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More