Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Στο δρόμο της εργασιακής αποκατάστασης μέσω κατάρτισης πέντε γυναίκες

Συνεχίζουν σ το δρόμο της κατάρτισης κι αναζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες πέντε νέες γυναίκες στο δικό τούς δρόμο. Εργασιακή αποκατάσταση μετά από διπλή προσπάθεια, αυτή της αναζήτησης και της κατάρτισης μαζί με στόχο τη γνώση των νέων τεχνολογιών.

Άλλες στα 25 και άλλες στα 45 τους χρόνια εξειδικεύονται στο Marketing on line, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία με την αξιοποίηση προγράμματος του ΟΑΕΔ και της ΕΕ. Η Άρτεμης, η Δήμητρα, η Φωτεινή, η Κωνσταντίνα και η Γιάννα είναι πέντε νέες γυναίκες της Ροδόπης που έχουν από τέσσερις έως δυόμιση χρόνια άνεργες.

Δεν πτοούνται, αναζητούν τις δικές τους ευκαιρίες και στέκονται στα συν της παραμονής του τόπου και της αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων τους. «Κάνουμε τις δικές μας προσπάθειες για την εύρεση εργασίας» δήλωσαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στο www.ertnews.gr και στάθηκαν στους μισθούς που λάμβαναν έως εργαζόμενες από 550 έως 980 ευρώ. «θα χρησιμοποιούσατε ποτέ μέσον; » ρωτήσαμε για να τις ακούσουμε να απαντούν: «Όχι» Όσον αφορά στο εργασιακό τους αντικείμενο που θα επέλεγαν; Τα ενδιαφέροντα τους ποικίλα, από την προστασία των παιδιών μέχρι και την ενασχόληση με τη εστίαση ή την εκπαίδευση όπως η νέα μαθηματικός, η Κωνσταντίνα με εργασία σε ιδιωτικό φροντιστήριο ή οποιοδήποτε άλλο χώρο «αρκεί η εργασία”, όπως είπαν “να είναι σταθερή και οι απολαβές καλές”. Σκέψη, ωστόσο, επικρατεί και προβληματισμός στο ενδεχόμενο εργασίας στο εξωτερικό.

«Η παραμονή στη Θράκη είναι βέβαιη εάν συνδυάζεται με εργασιακές προοπτικές» δήλωσαν στο ertnews.gr και στάθηκαν στην οικονομική δυσπραγία που όταν είναι υπαρκτή δημιουργεί εμπόδια, ωστόσο, όταν υπάρχουν εργασιακές προοπτικές, τότε” η αγάπη για τον τόπο, τη Θράκη”, όπως σημειώνουν, ενδυναμώνεται.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More