Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Το 90% των παιδιών της Ροδόπης έχουν κάνει τους προβλεπόμενους εμβολιασμούς

Την ανάγκη τήρησης της υπο-χρεωτικότητας του εμβολιασμού τόσο στις μικρές ηλικίες, όσο και στις μεγάλες, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, ο κος Κ. Χαριτόπουλός μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. ‘Οπως τόνισε το 90% των παιδιών της Ροδόπης έχουν κάνει τους προβλεπόμενους εμβολιασμούς χάρη και στις προσπάθειες των παιδιάτρων του ιδιωτικού χώρου.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνων των γονέων που δεν είναι τόσο τακτικοί στον εμβολιασμό των παιδιών τους και στην τήρηση όλων όσων προβλέπονται.Μάλιστα, στάθηκε στα κρούσματα ανεμοβλογιάς, τετάνου και κοκίτη τα οποία- εάν και όχι τόσο συχνά- επίσης καταγράφονται. Προέτρεψε δε τους ενηλίκους να εμβολιαστούν 65+ αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις και οι κάτω τω 65 που αντιμετωπίζουν ένα χρόνιο νόσημα.

Ερωτηθείς για τον προγραμματισμό του ΙΣ Ροδόπης στάθηκε στην πίεση που θα ασκήσουν για την αποπεράτωση του νέου Νοσοκομείου Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπενθυμίζοντας παλιότερη επιστολή του Συλλόγου στους αρμόδιους φορείς για την αναγκαιότητα στήριξής της υλοποίησής του έργου σε προβλεπόμενες διαδικασίες και προϋποθέσεις.

Τέλος, σε ερώτηση εάν θα ξεκινήσει κάποιος επανέλεγχος της λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων ; Άφησε το παράθυρο ανοικτό, να υλοποιηθεί σύντομα, όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις για την έναρξη λειτουργίας τους.

Ρεπορτάζ: Μαρία Νικολάου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More