Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κομοτηνή: Χ. Σταϊκούρας – Προχωρούν έργα και μελέτες στη Ροδόπη

Τα σημαντικά αρδευτικά, σιδηροδρομικά και κτιριακά έργα που υλοποιούνται και προγραμματίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας σε Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στην Κομοτηνή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε τέσσερις σημαντικές παρεμβάσεις στην Π.Ε Ροδόπη που αφορούν:

1.Την κατασκευή του Φράγματος Ιασίου.

2.Την οριστική Μελέτη του Φράγματος Ιάσμου.

3.Το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

4.Την παραλλαγή της Χάραξης της Σιδηροδρομικής Γραμμής μεταξύ Ιάσμου – Πολυάνθου στη Ροδόπη και Μέστης – Αλεξανδρούπολης στον Έβρο.

«Αυτές τις πολιτικές πρωτοβουλίες έχουμε την ισχυρή βούληση να τις τρέξουμε με καλούς ρυθμούς, με ποιότητα και αποδοτικότητα, ώστε να μπορούμε τεκμηριωμένα να ισχυριζόμαστε πως η χώρα μας ενισχύει τη θέση της, ως θετικό παράδειγμα, ως ‘‘παίκτης’’ θετικής μνημόνευσης», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συμμετείχε σε σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Μανώλη Ταπατζά, ενώ συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Φώτιο Μάρη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ Παντελεήμονα, καθώς και με εκπροσώπους επιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Με την δέσμευση του  πως τις επόμενες δυο εβδομάδες θα επισκεφθεί και πάλι την Περιφέρεια ΑΜΘ, ολοκληρώθηκε και  η σύσκεψη του κ.  Σταϊκούρα με τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη,  στην Καβάλα. Ο υπουργός κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε  πως έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More