Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοσσυφοπέδιο: Η αστυνομία βρήκε φυλλάδια στο βορρά που καλούν σε “αντίσταση”

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ξεκίνησε έρευνες καθώς στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, άγνωστοι έχουν μοιράσει διάφορα φυλλάδια που κάνουν ” έκκληση για αντίσταση” και “υποκίνηση μίσους”.

Το κύριο κόμμα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο ανέφερε ότι με τέτοιες ενέργειες προσπαθούν να κατηγορήσουν τους Σέρβους «για πιθανά νέα επεισόδια».

Η Αστυνομία στην τακτική 24ωρη αναφορά της, ανέφερε ότι μοιράστηκαν φυλλάδια σε εισόδους κτιρίων και σε διάφορους δρόμους.

Ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής για τη βόρεια περιοχή, Veton Elshani, δήλωσε στο Radio Free Europe ότι υπάρχουν υποψίες ότι αυτά τα φυλλάδια διανεμήθηκαν “χθες κατά τη διάρκεια και μετά τη διαμαρτυρία”. «Δεν υπάρχουν ύποπτοι και συλλήψεις», είπε ο Elshani.

Η Lista Serbe, το κύριο κόμμα των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο που χαίρει της υποστήριξης του επίσημου Βελιγραδίου, κάλεσε τους πολίτες στο βορρά να «μην πέφτουν θύματα τέτοιων προκλήσεων».

Σύμφωνα με αυτό το κόμμα, όποιος έκανε αυτές τις ενέργειες είχε σκοπό να υπονομεύσει την ειρήνη και να βαθύνει την αστάθεια «ώστε να κατηγορηθούν οι Σέρβοι για νέα πιθανά επεισόδια».

Στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, στις 12 Φεβρουαρίου, οι Σέρβοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση των αρχών του Κοσσυφοπεδίου να απαγορεύσουν τη χρήση του σερβικού δηναρίου για πληρωμές.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More