Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοσσυφοπέδιο: Προετοιμασίες για τη συνάντηση Κούρτι-Βούτσιτς στις 18 Μαρτίου

 Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε ότι στις 18 Μαρτίου θα συζητήσει στην Οχρίδα με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

«Συνεχίζουμε τις προετοιμασίες για τη συνάντηση στις 18 Μαρτίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας. Χρειάζεται να εναρμονίσουμε τις θέσεις μας με το ευρωπαϊκό σχέδιο και να καταρτίσουμε έναν ρεαλιστικό και αποτελεσματικό οδικό χάρτη για την υλοποίηση», δήλωσε ο Κούρτι.

Αναφερόμενος στη συνάντηση της 27ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, ο Κούρτι επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να υπογράψει το έγγραφο, αλλά όχι η σερβική πλευρά. «Είναι κρίμα που το κείμενο με πέντε προτάσεις στο προοίμιο και 11 άρθρα δεν υπογράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου. Γιατί δεν υπογράφηκε; Η απάντηση πρέπει να ζητηθεί από άλλους»  δήλωσε ο Κούρτι.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον νέο γύρο διαλόγου υψηλού επιπέδου στην Οχρίδα, ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάλογο, Μίροσλαβ Λάιτσακ, θα επισκεφθεί την Πρίστινα στις 9 και 10 Μαρτίου και το Βελιγράδι στις 13 και 14 Μαρτίου.

Πηγή : rador.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More