Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Μίνι καλοκαιράκι μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα χειμώνας

Ένα θερμό τριήμερο αναμένεται στην Κρήτη με θερμοκρασίες κατά πολύ μεγαλύτερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Σήμερα, Πέμπτη, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 26 βαθμούς και δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να ανέβει κι άλλο τις επόμενες ημέρες.

Το μεσημέρι, στο κέντρο των Χανίων το θερμόμετρο έφτασε τους 26.2 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως δήλωσε στο ertnews ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος, πρόκειται για θερμοκρασίες κατά 10 βαθμούς υψηλότερες από τις φυσιολογικές για τον μήνα Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ το Σάββατο δεν αποκλείεται να αυξηθούν κι άλλο.

Ωστόσο, μετά από ένα θερμό τετραήμερο, ο καιρός επιφυλάσσει «σκοτσέζικο ντουζ», αφού, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται μεταβολή του καιρού, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους και βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια του νησιού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More