Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρεμλίνο: Η Ευρώπη αλλάζει την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία με αυτή από τις ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκοφ, δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ ανταλλάσσει την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο με την εξάρτηση από το αμερικανικό υγροποιημένο αέριο, με τις Βρυξέλλες να ωφελούνται πολύ λιγότερο από μια τέτοια συναλλαγή.

«Η Ευρώπη έχει μια παράλογη επιθυμία να απαλλαγεί από την εξάρτηση της από τη Ρωσία». Ταυτόχρονα όμως δεν μιλούν για ανταλλαγή της μίας εξάρτησης με την άλλη, αντικατέστησαν δηλαδή την εξάρτηση από τη Ρωσία με την εξάρτηση από το αμερικανικό υγρό φυσικό αέριο. Είναι μια παρόμοια εξάρτηση, μόνο με πολύ λιγότερη αμοιβαιότητα», είπε ο Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το TASS, μεταδίδει το Tanjug.

«Και τώρα, όταν οι Ευρωπαίοι χάνουν δισεκατομμύρια ευρώ κάθε μέρα, αυτά τα δισεκατομμύρια κερδίζονται από την Ουάσιγκτον», είπε ο Πεσκόφ.

Το TASS υπενθυμίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι φθηνές και αξιόπιστες ρωσικές πηγές ενέργειας αποτελούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη, επομένως ακόμη και η μερική εγκατάλειψή τους επηρεάζει ήδη αρνητικά την οικονομία και τους κατοίκους της.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More