Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρεμλίνο: Ολοκληρώθηκε η τετραήμερη επίσκεψη της ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε την Τρίτη στη Μόσχα με την Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, ένδειξη της προσέγγισης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών που έχει επιταχυνθεί από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία, η Τσόι Σον Χι έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Πούτιν στο Κρεμλίνο και συζήτησαν τις συμφωνίες που συνήφθησαν μεταξύ των δύο χωρών.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε προαναγγείλει ότι οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη διμερή συνεργασία, την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και την αξιολόγηση της εφαρμογής των συμφωνιών που προέκυψαν από τη σύνοδο κορυφής μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ-ουν, τον Σεπτέμβριο του 2023. στην Ρωσία.

Ο Λαβρόφ ευχαρίστησε την Πιονγκγιάνγκ την Τρίτη για την υποστήριξη της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Βόρεια Κορέα να είναι μία από τις δύο χώρες στον κόσμο, μαζί με τη Συρία, που αναγνωρίζουν τις ρωσικές προσαρτήσεις τεσσάρων ουκρανικών περιοχών το φθινόπωρο του 2022.

Η Βόρεια Κορέα, εχθρός της Ουάσιγκτον, κατηγορήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προμήθευσε τη Ρωσία με όπλα και πυρομαχικά για τη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, η επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας, Τσόι Σον Χι, θεώρησε ότι η επίσκεψη στη Ρωσία είναι «μια σημαντική στιγμή για να φέρει τις διμερείς σχέσεις σε νέο επίπεδο φέτος».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προσκληθεί στη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν έχει ακόμη αναφέρει πότε σκοπεύει να πραγματοποιήσει αυτήν την επίσκεψη.

Μετάφραση: Μικαέλα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More