Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κτηνοτροφικός Σύλλογος Κω: “Θέλουν να μας σβήσουν από τον χάρτη και να έχουν μόνο Τουρισμό”

Σε απόγνωση έχουν οδηγηθεί οι κτηνοτρόφοι της Κω καθώς παρακολουθούν ,χωρίς να υποστηρίζονται ,όπως αναφέρουν, από το κράτος ,την  ολοένα και εντεινόμενη συρρίκνωση του κλάδου τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζοντας προβλήματα επιβίωσης ακόμα και διωγμό από τα ίδια τα χωράφια τους.

 “Ο κλάδος μας σήμερα κινδυνεύει να εξαφανιστεί, αφού όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν φθάνοντας μετά βίας τους 300 παραγωγούς από 3.500 που ήταν κάποτε στη Κω, ενώ από 12.000 αγελάδες πριν από δέκα χρόνια φθάσαμε να διατηρούμε 2.800 με κίνδυνο να μειωθούν και αυτές στις 1000 τον επόμενο χρόνο’’ δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου  ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Κω Μανώλης Μανιάς.

‘’ Μας διώχνουν από τα ίδια τα χωράφια και τις μονάδες μας χάριν του τουρισμού χωρίς σχέδιο, χωρίς να κατανοούν τα προβλήματα μας χωρίς να μας πουν που θα βοσκήσουμε τα ζώα μας’’ τόνισε υψώνοντας κραυγή απελπισίας

‘’Ας μας πουν επιτέλους τι θέλουν αφού αυτά που μας παρέχουν είναι λιγότερα από ψίχουλα. Να μας σβήσουν από τον Χάρτη και να έχουν μόνο Τουρισμό; διερωτήθηκε ο κ Μανιάς προσθέτοντας, απευθυνόμενος σε Υπουργείο ,Περιφέρεια και Δήμο πως “αυτή η μεταχείριση δεν μαςαξίζει”.

Δεν είναι  μόνο οι ακριβές πρώτες ύλες ,τα ακριβά λιπάσματα το ακριβό πετρέλαιο , το κόστος μεταφοράς, εξήγησε ,χαρακτηρίζοντας σταγόνα στον ωκεανό τη τελευταία πρόσφατη πληρωμή επιστροφής φόρου πετρελαίου ,σε σχέση με αυτό που καταναλώνει ένας αγρότης και ένας κτηνοτρόφος.

‘’Δεν είναι δυνατόν’’ υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου ‘’Ο Παν’’, ενάμιση χρόνο τώρα να ζητάμε κτηνίατρο και γραμματέα προκειμένου να στελεχώσει το αρμόδιο γραφείο  καθώς ο μοναδικός κτηνίατρος αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο τεράστιο φόρτο δουλειάς’’

‘’Ας το καταλάβουν επιτέλους, ότι χωρίς εμάς δεν θα επιβιώσουν όχι μόνο οι παραγωγοί αλλά και οι τοπικές κοινωνίες.’’ παραφράζοντας το επίκαιρο σύνθημα των Ευρωπαίων διαδηλωτών Αγροτών ,Κτηνοτρόφων, Μελισσοκόμων ‘’No Farmers No Food.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More