Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το υπουργείο Αθλητισμού θα μεταφερθεί στο υπουργείο Παιδείας

«Οι πολίτες πρέπει να πάνε να ξαναψηφίσουν και θα χαρώ πολύ αν η συμμετοχή είναι αυξημένη. Θα επιμείνω στην ανάγκη να κρατάμε χαμηλά τους τόνους», είπε λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο MEGA.

«Μετά τις εκλογές, ετοιμάζω μία υψηλού επιπέδου συμβουλευτική επιτροπή για την τεχνητή νοημοσύνη. Έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες, ανθρώπους στο χώρο της τεχνολογίας, είναι ευθύνη των κυβερνήσεων να ελέγξουν και να αξιοποιήσουν αυτό το εργαλείο προς όφελος των πολιτών», είπε ο Κυριάκος Μητσο αρχικά, με αφορμή και τη συνάντηση του με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αναφέρθηκε στους μισθούς στην Ελλάδα, λέγοντας πως: «Είναι χαμηλοί οι μισθοί, το αναγνωρίζω». Τόνισε ακομη ότι ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί από τα 1.040 ευρώ στα 1.200 ευρώ.

Όσον αφορά για στις προσλήψεις στο ΕΣΥ, ανέφερε ότι «σκοπός μας είναι σταδιακά να αυξάνουμε τον αριθμό εργαζόμενων στην Υγεία. Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Έχουμε ελλείψεις ειδικά στο χώρο των νοσηλευτών. Μία βασική διαρθρωτική μεταρρύθμιση θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι διαδικασίες πρόσληψης και θα είναι ταχύτερες. 

Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε και εργασιακή ασφάλεια και να ξέρουμε ότι προσλαμβάνουμε το σωστό άνθρωπο στη σωστή θέση. Είναι προσωπικό στοίχημα η αναδιάρθρωση του ΕΣΥ».

Μίλησε και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εξηγώντας πως: «Τα πανεπιστήμια μπορούν να είναι και ιδιωτικά, αλλά με αυστηρές προδιαγραφές και κρατικό έλεγχο. Μέχρι να φτάσουμε εκεί όμως, όλη η έμφαση δίνεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Καταφέραμε να βγάλουμε τους μπαχαλάκηδες από τα πανεπιστήμια».

Όσο για το νερό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό». 

Τόνισε επίθσης ότι «το νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέδωσε» και πως το υπουργείο Αθλητισμού θα μεταφερθεί στο υπουργείο Παιδείας

Αναφερόμενος στην μουσουλμανική μειονότητα και την παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας για τους υποψηφίους στη Ροδόπη είπε: «Θα μιλήσω με τον Ερντογάν για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου» και πρόσθεσε πως «απέχουμε από μια ισχυρή ακροδεξιά στην Ελλάδα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More