Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κύπρος: Στήριξη στον Ν. Χριστοδουλίδη από την ΕΔΕΚ με ποσοστό 91%

Με ποσοστό 91% και έπειτα από Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, η ΕΔΕΚ έλαβε την απόφαση να στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Από τους 600 συνέδρους που είχαν δικαίωμα να λάβουν μέρος στο Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, παρευρέθηκαν και ψήφισαν 527. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 480 ψηφοδέλτια ή 91%, που επικύρωσαν την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη. 35 ψηφοδέλτια ήταν όχι, αντίθετα με την απόφαση. Υπήρχαν 11 λευκά και 1 άκυρο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς βρίσκει η επόμενη μέρα την ΕΔΕΚ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε: «Ενωμένοι συνεχίζουμε και προχωρούμε στους στόχους που έχουμε καθορίσει. Ο βασικός στόχος είναι η στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη με προοπτική επιτυχίας και κυρίως η ΕΔΕΚ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις και στην προεκλογική εκστρατεία. Αλλά ο στόχος είναι και η συμμετοχή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής για τα επόμενα 5 χρόνια».

«Η στήριξη της ΕΔΕΚ στην ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας ενισχύει την προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε μέσα από την κοινωνία έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Υπηρετεί την ανάγκη να εργαστούμε συλλογικά προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας και της υιοθέτησης σύγχρονων αντιλήψεων και νοοτροπιών μακριά από συγκρουσιακές προσεγγίσεις και αντιπαραγωγικές πρακτικές του παρελθόντος», αναφέρει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η δήλωση του Ν. Χριστοδουλίδη:

Ευχαριστώ θερμά την ΕΔΕΚ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη, που αντανακλά στις προσδοκίες της κοινωνίας για υπερβάσεις πέραν κομματικών, ιδεολογικών και άλλων διαφορών, με ζητούμενο τη συλλογική και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των καθημερινών προκλήσεων και προβλημάτων.

Η προσπάθειά μας συνεχώς ενδυναμώνεται. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία, συναίνεση, σύνθεση, συλλογικότητα και ενότητα, έτσι ώστε τα μηνύματά μας να φθάσουν σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας. Απευθυνόμαστε προς όλους, ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής αφετηρίας και προέλευσης, καθώς ο στόχος για το μέλλον της πατρίδας μας είναι κοινός.

Ανταπόκριση: Μανιάνα Καλογεράκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More