Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Αρβανίτης-ΣΥΡΙΖΑ: “Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα” οι εκλογές

«Η μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα γίνεται σήμερα σε δύο μέτωπα: Ακραία Δεξιά με μια Ε.Ε. που θυμίζει ΕΟΚ ή Αριστερά με Ε.Ε. που έχει κανόνες, δίκαιο και δικαιώματα για όλους;»

Το δίλημμα έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κώστας Αρβανίτης που βρέθηκε σήμερα στη Ρόδο για να παραστεί στο μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από την απώλεια του βουλευτή Δωδ/σου και τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. «Ήρθα για να αποχαιρετήσω τον φίλο μου» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος, χαρακτηρίζοντας τον έναν άνθρωπο που δεν ήταν επαγγελματίας της πολιτικής, αλλά που κατάφερε στη σύντομη διαδρομή του να είναι χρήσιμος στην κοινωνία.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δημήτρη Γάκη, στελέχη του κόμματος και υποψήφιους βουλευτές, ο Κώστας Αρβανίτης μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ και έθεσε το δίλημμα της κατεύθυνσης στην οποία πρέπει να κινηθεί τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και η χώρα. Ανέφερε μάλιστα ότι αυτό το δίλημμα, της ακραίας Δεξιάς ή της Αριστεράς,  υπάρχει σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πολωνία, αλλά και στις συγκρούσεις που γίνονται στη Γαλλία.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με το Κράτος Δικαίου (υποκλοπές, διώξεις δικαστικών και δημοσιογράφων, χρηματοδότηση ΜΜΕ κλπ), αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την ευημερία των πολιτών.  Τόνισε μάλιστα ότι ο βασικός πλέον στόχος για την Ευρωπαϊκή Αριστερά, είναι η μείωση των ωρών εργασίας και η αύξηση των αποδοχών , μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας. «Κάτι πρέπει να κερδίσουν και οι εργαζόμενοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εθνικές εκλογές απάντησε ότι όσο νωρίτερα γίνουν τόσο καλύτερα θα είναι. «Η χώρα βρίσκεται κοντά στη χρεοκοπία. Ούτε μαζί τα κάναμε, ούτε μαζί τα φάγαμε. Αυτό δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε» τόνισε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More