Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Βελόπουλος: Εάν χτυπηθεί η παραοικονομία, μπορούν να εξοικονομηθούν πολλά δισεκατομμύρια

Μείζον πρόβλημα χαρακτήρισε την παραοικονομία ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι εάν χτυπηθεί η παραοικονομία, μπορούν να εξοικονομηθούν πολλά δισεκατομμύρια για την κοινωνική πολιτική. “Ο κ. Στουρνάρας λέει πως είναι 60 δις η φοροδιαφυγή- φοροαποφυγή, το 15% αν πιάσεις από αυτήν είναι 9 δις ευρώ. Λεφτά που τα έχεις από τον πρώτο χρόνο” είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη είπε ότι το θέμα «μπήκε στην προεκλογική ατζέντα από την Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει η συζήτηση», ενώ επανέλαβε ότι το debate δεν έγινε επειδή δεν ήθελε ο πρωθυπουργός.

Με αφορμή την τραγωδία σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου, επανέλαβε ότι γίνεται μία προσπάθεια καλλιέργειας ενοχικού συνδρόμου στους Έλληνες, γι’ αυτό που έγινε.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αποτρέπονται οι είσοδοι παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα και να υπάρχουν χώροι συγκέντρωσης τους σε άλλες χώρες, ενώ επανέλαβε ότι για την έλλειψη εργατικών χεριών, που επικαλούνται άλλα κόμματα, η λύση δεν είναι η πρόσκληση αλλοδαπών στην Ελλάδα, αλλά ο επαναπατρισμός των Ελληνόπουλων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More