Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Βελόπουλος: Θέλω να κυβερνήσω, όχι να συγκυβερνήσω – Και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 3% ξεκίνησε

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τις επερχόμενες εκλογές και ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας λέγοντας ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία για λόγους αρχής.

Ερωτηθείς για το πώς σκοπεύει να αλλάξει το κράτος όταν κατά δήλωσή του δε θέλει να συγκυβερνήσει ο κ. Βελόπουλος απάντησε: «Εγώ θέλω να κυβερνήσω και να κυβερνήσω. Το έχω πει χίλιες φορές. Με ποιον να κυβερνήσω τώρα, με τον κ. Ανδρουλάκη που μου έλεγε πριν δυο χρόνια ότι θα ρυθμίσει τα χρέη του κόμματός του και ακόμα χρωστάει 400 εκατομμύρια».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θέλει αυτοδυναμία για την Ελληνική Λύση απάντηση βεβαιότατα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινήσει με 3%. Αυτό θα κάνει και Ελληνική Λύση».

«Η αρχή μου είναι όταν εμπιστεύομαι κάποιον τον εμπιστεύομαι. Όταν δεν τον εμπιστεύομαι, δεν τον εμπιστεύομαι και δεν μπορώ να συνεργαστώ. Και επειδή ασχολούμαι και με το επιχειρείν και ξέρετε πολύ καλύτερα και από εμένα ότι αν δεν εμπιστεύεσαι κάποιον δεν μπορείς να συνεργαστείς μαζί του» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με κάποια από τα άλλα κόμματα

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν εμπιστεύεται τη ΝΔ δήλωσε ότι «τέσσερα χρόνια δεν έκαναν τίποτα από όλα σας έχουν πει. Αν δείτε το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και το τι εφήρμοσε θα αντιληφθείτε ότι είναι σε πλήρη αναντιστοιχία». Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην ακρίβεια και την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι όταν τους έλεγε ότι έρχεται πείνα και ακρίβεια και γελούσαν.

«Οι μεταρρυθμίσεις έπρεπε να γίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια για να βελτιωθεί η ζωή του ανθρώπου που δεν βελτιώθηκε» είπε παραθέτοντας στοιχεία από έρευνα της ΓΣΕΕ. Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του φράχτη στον Έβρο και τις διαφορετικές εκτιμήσεις που είχαν για το θέμα ΝΔ και Ελληνική Λύση, σημειώνοντας χαρακτηστικά ότι είτε δεν ήξεραν είτε ότι δεν μπορούσαν.

Αναφορικά για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας και συγκυβέρνησης ανέφερε ότι βγήκε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και είπε ευθέως ότι δεχόμαστε και τρικομματική κυβέρνηση «Το λένε οι ίδιοι πλέον ότι θα συγκυβερνήσουν» είπε και όταν ρωτήθηκε ποια κόμματα αφορά ο κ. Βελόπουλος διευκρίνισε ότι πρόκειται για το
ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ»

Η ΝΔ εφαρμόζει σήμερα αυτά που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφερθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ εφαρμόζει σήμερα αυτά που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ποια είναι η διαφορά τους» αναρωτήθηκε λέγοντας ότι ο ίδιος μπήκε στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, όχι γιατί είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά γιατί θέλει να πει την αλήθεια.

«Ποια είναι η διαφορά στην ασκούμενη εφαρμοσμένη πολιτική Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ;» αναρωτήθηκε θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επικρίνει τα τρία κόμματα.

«Υπάρχει ένας πολιτικός χαμαιλεοντισμός, οριζόντιος, στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Δημοκρατία και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακούω τον κ. Ανδρουλάκη να λέει ότι “εγώ δεν κυβέρνησα”. Πραγματικά να κάνω το σταυρό μου και να πω Θεέ μου, φώτισε τον κόσμο. Δεν ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επί Βενιζέλου στη συγκυβέρνηση; Τι θα πει δεν συγκυβέρνησε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Οι ΜΚΟ κερδίζουν δισ. ευρώ από το μεταναστευτικο

Απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό και το παράδειγμα του Γιάννη Αντετοκούμπο που για χρόνια δεν είχε την ελληνική ιθαγένεια παρότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα ο κ. Βελόπουλος είπε: «Μου αρέσει ότι ακόμα και οι τρομοκράτες μπορούν να είναι Αντετοκούμπο όλοι» τονίζοντας ότι ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας -παιδί μεταναστών από τη Νιγηρία- που διαπρέπει στο εξωτερικό είναι εξαίρεση στον κανόνα. Με αφορμή τη σύλληψη των Πακιστανών που εμπλέκονται στην υπόθεση τρομοκρατίας ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ότι δε θέλει να γεμίσει την Ελλάδα με μετανάστες χωρίς να ξέρει ποιοι είναι.

«Θα κάνω ότι κάνουν οι Δανοί, ότι κάνουν οι Βρετανοί, οι οποίοι έκαναν συμφωνίες με άλλες χώρες και όσοι έρχονται παράνομα εδώ τους πηγαίνουν σε ειδικά στρατόπεδα εκεί. Γιατί να τους φορτωθώ εγώ; Έχουν κάνει οι ευρωπαϊκές χώρες συμφωνίες παρόμοιες γιατί πρέπει εγώ να κάνω κάτι διαφορετικό; είπε επικρίνοντας τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, που μεταφέρει τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι στην πλάτη των μεταναστών παίζεται ένα παιχνίδι εκατομμυρίων ευρώ κατηγορώντας τις οργανώσεις που εμπλέκονται με το ζήτημα. «Οι ΜΚΟ κονομάνε δισεκατομμύρια ευρώ. Έχει γίνει μπίζνα. Γίνεται δουλεμπόριο και θλίβομαι που το λέω. Χρησιμοποιούν τη φιλανθρωπία αλλά κάνουν δουλεμπόριο», ισχυρίστηκε ο κ. Βελόπουλος.

Είναι θέμα επιλογών να επανιδρύσουμε τη χώρα

«Επειδή είναι τόσο βαθιά η σήψη μόνο με την επανίδρυση του κράτους μπορεί να διορθωθεί η Ελλάδα. Και το λέω ως επιχειρηματίας πλέον. Δεν το λέω ως πολιτικός. Πολιτικά δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της χώρας. Είναι θέμα επιλογών να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε τη χώρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να γίνει κάποια στιγμή αξιολόγηση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο. «Ξέρετε ότι 40.000 Έλληνες κομματικοί αμείβονται με μισθούς πάνω από 4.000 ευρώ. Είναι διορισμένοι στις ανεξάρτητες αρχές, στα Διοικητικά συμβούλια, γενικοί γραμματείς, διευθυντές, διοικητές νοσοκομείων, διοικητές οργανισμών. Παίρνουν πάνω από 4.000 έως 8.000 ευρώ το μήνα», κατήγγειλε ο κ. Βελόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη λέγοντας ότι ένα μήνα μετά την απώλεια 57 ατόμων δεν έχουν μπει βραχιολάκια σε πολιτικούς και στελέχη του ΟΣΕ.

«Οι πολιτικοί από το ’12 μέχρι το ΄’23 που ήταν υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς ήταν ενήμεροι. Όλοι, με βάση την αλληλογραφία ,πρέπει να φορέσουν “βραχιολάκια” γιατί αποδεδειγμένα ενώ ενημερώθηκαν δεν έκαναν τίποτα. Να αποδείξουν ότι είναι αθώοι. Και δεν είναι μόνο αυτοί, Γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν μπαίνει στο σκόπευτρο. Γιατι δε μας λένε τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More