Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο για εκδήλωση «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος»: Κοινωνική αναγκαιότητα να επικοινωνούμε – Στις Ευρωεκλογές πάμε ανταγωνιστικά (audio)

«Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει η κοινωνική αναγκαιότητα να επικοινωνούμε, αλλά θα πάμε στις ευρωπαϊκές εκλογές ανταγωνιστικά και εκεί ο λαός θα διαλέξει ποιος θέλει να είναι ο ψηλότερος, ποιος θα είναι ο κοντότερος, ποιον θα επιβραβεύσει, ποιον θα αποδοκιμάσει και ως επιλογή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία». Τα παραπάνω απάντησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ερωτηθείς από την Μαρία Γεωργίου στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» για την αποψινή εκδήλωση για την Κεντροαριστερά «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη ποιος;» που πραγματοποιείται λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι χρήσιμο και κρίσιμο να υπάρχει οριζόντια επικοινωνία και κοινωνική επικοινωνία μεταξύ των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Καθένα από τα κόμματα έχει την ηγεσία του. Εμείς έχουμε τον κ. Κασσελάκη, τον σύντροφο Στέφανο, τον κ. Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ, τον κ. Χαρίτση η Νέα Αριστερά. Ποιος είναι απέναντι από τον κύριο Μητσοτάκη, ποιος θα είναι ψηλότερος θα το αποφασίσει σε λίγους μήνες ο ελληνικός λαός. Και εμείς λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προνομιακά μπορεί να εκφράσει τις κοινωνικές αντιστάσεις, να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα πάνω στις ευρωπαϊκές εκλογές, ώστε πηγαίνοντας στις εθνικές εκλογές να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία» προσέθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Εμάς αντίπαλός μας είναι η Νέα Δημοκρατία, με τα άλλα κόμματα πάμε ανταγωνιστικά. Εμείς δεν θέλουμε, ούτε να επιβραβεύσουμε τη στάση του κ. Ανδρουλάκη, η οποία ήταν σεχταριστική έναν χρόνο πριν και έλεγε ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, ούτε βεβαίως τη στάση της Νέας Αριστεράς, η οποία διαχώρισε την τοποθέτησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ και βοήθησε στον πολυτεμαχισμό της ευρύτερης παράταξης της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, που κατά τη γνώμη μου μόνο αν μπορέσει να συσπειρωθεί κοινωνικά και να ενωθεί με κάποιο τρόπο θα μπορούσε να κερδίσει τη συντηρητική παράταξη» επισήμανε, καταλήγοντας ο κ. Ζαχαριάδης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More