Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Καραγκούνης στο Πρώτο: Το πώς και γιατί αποφασίστηκε η επισύνδεση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη θα έρθει στο φως στην εξεταστική (audio)

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των κοινοβουλευτικών εξελίξεων και τις αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν προηγείται χρονικά η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά έπεται της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σημείωσε «είναι μείζον θέμα και σωστά αποφασίστηκε έτσι».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, τόνισε «πρέπει να ειπωθούν στο επίπεδο πολιτικών αρχηγών όλες οι πτυχές αυτού του ζητήματος που εμείς θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να μην υπάρχει καμία σκιά».

«Άλλωστε και μέσα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και μέσα από την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής θα έχουμε αρκετό χρόνο να τα συζητήσουμε όλα τα ζητήματα και όλες τις πτυχές αυτού του ευαίσθητου θέματος» συνέχισε.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «κουκουλώσει» το θέμα, ο κ. Καραγκούνης αντέτεινε «όταν θέλεις να υπάρχει εκτενέστατη συζήτηση γύρω από όλο αυτό και υπάρχει σχετική έρευνα που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα μόνο για κουκούλωμα δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος». «Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για κουκούλωμα αν δεν γίνονταν όλα αυτά, αν ήμασταν εναντίον όλων αυτών των επιτροπών. Και μάλιστα τα περισσότερα κόμματα, απ’ ό,τι φαίνεται και το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και νομίζω η Ελληνική Λύση ζητούν μια τέτοια διεύρυνση χρονική, να δούμε διαχρονικά-λέει η ΝΔ- το πρόβλημα αυτό, να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε, τι μπορούμε περισσότερο να θωρακίσουμε ώστε να λειτουργεί η ΕΥΠ με πολύ καλύτερο τρόπο, δηλαδή με μεγαλύτερες, δυνατότερες ασφαλιστικές δικλείδες» συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης. Διατυπώνοντας την δική του άποψη για το θεσμικό πλαίσιο των νόμιμων επισυνδέσεων, επισήμανε ότι «υπάρχει ένα πρόβλημα με τα νομικά όρια μέσα στα οποία γίνεται η κάμψη του απορρήτου των νόμιμων επισυνδέσεων των συνομιλιών».

«Πρέπει να δούμε με ποιες προϋποθέσεις και με ποιες εγγυήσεις μπορεί να γίνει μια νόμιμη επισύνδεση όταν αφορά πολιτικό πρόσωπο. Αναφέρομαι σε πολιτικό πρόσωπο γιατί μιλάμε για την επισύνδεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά θα μπορούσε κάποιος να συζητήσει και άλλα πρόσωπα να μπουν σε αυτή την κουβέντα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

Προσέθεσε ακόμα, ότι στις εξεταστικές επιτροπές θα κληθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι «οι οποίοι είτε αφορούν το τώρα ή όπως λένε τα περισσότερα κόμματα, αφορούν και το παρελθόν, θα φωτίσουν πτυχές τέτοιων καταστάσεων, δηλαδή πώς και για ποιο λόγο αποφασίστηκε μια νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη».

«Νομίζω θα βρεθεί ο σωστός κοινοβουλευτικός τρόπος ώστε και να μην ευτελιστεί η διαδικασία και να μην περιοριστούν δικαιώματα της μειοψηφίας και να λειτουργήσει η εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Η εξεταστική επιτροπή, με την πρόταση που θα καταθέσουν τα κόμματα θα υπάρξει. Από κει πέρα θα δούμε με ποιον τρόπο όλη αυτή η έρευνα θα πάει και πιο πίσω όπως θέλουν τα περισσότερα κόμματα» κατέληξε ο κ. Καραγκούνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More