Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Μητσοτάκης: Περιοδεία υψηλού συμβολισμού και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα της κάλπης, με τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τις εκλογές της 21ης Μαΐου ως τις κρισιμότερες από τη μεταπολίτευση και μετά, καθώς ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία άλλη ουσιαστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Από τη Λέσβο όπου περιόδευσε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέπεμψε μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. «Προστατεύσαμε τα σύνορα μας, μειώσαμε τουλάχιστον κατά 90% τις αφίξεις παράνομων μεταναστών», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε πως θα τείνει χείρα φιλίας σε όποιον εκλέξει ο τουρκικός λαός, χωρίς όμως να είναι αφελής για την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική της Άγκυρας.

Τα μηνύματα του πρωθυπουργού στους πολίτες, δέκα ημέρες πριν το εκλογικό ορόσημο της 21ης Μαΐου, κυριαρχούν στο νέο προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας: «Είμαστε ένας λαός που θέλει να προκόβει. Συχνά διαφωνούμε μεταξύ μας. Αλλά όταν πρέπει, οι Έλληνες ενωνόμαστε. Γινόμαστε μια γροθιά. Και τότε κάνουμε θαύματα». Συνεχίζουμε τολμηρά, σταθερά, μπροστά, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα 53 δευτερόλεπτα του βίντεο.

Εξάλλου, σε μία περιοδεία υψηλού συμβολισμού και μηνυμάτων εντός και εκτός συνόρων, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Λέσβο και τη Ρόδο.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες. Προτάσσοντας τη συνέπεια λόγων και πράξεων της κυβέρνησης και στο μέτωπο της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για την αξιοποίηση του πρώην ΚΥΤ Μόριας, που θα μετατραπεί σε χώρο παιδείας και πολιτισμού.

Το κολαστήριο της Μόριας -όπως έγινε γνωστό στο εξωτερικό- δεν υπάρχει πια. Ανήκει στο παρελθόν. Και για αυτό είμαι εξαιρετικά υπερήφανος, διότι τήρησα τη δέσμευση την οποία είχα δώσει στην τοπική κοινωνία, κυρίως στις τοπικές κοινότητες, ότι θα λύσω το ζήτημα αυτό και θα ξεπεράσω όλα τα εμπόδια τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν στον δρόμο μας”…11:40:13…μειώσαμε κατά παραπάνω από 90% τις αφίξεις παράνομων μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αποδείξαμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα και τα σύνορα αυτά μπορούν και πρέπει να φυλάσσονται από την Ελληνική Πολιτεία” τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τις βασικές πτυχές του Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο του 2030, που περιλαμβάνει περισσότερα από 340 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Οχτώ και σήμερα έμειναν μέχρι την Κυριακή της νίκης. Βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε όχι μόνο η Ρόδος, αλλά όλα τα νησιά να είναι γαλάζια σε έναν γαλάζιο χάρτη της χώρας», είπε επίσης ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στην πόλη της Ρόδου. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με ειδική αναφορά στις επιθετικές προκλήσεις των γειτόνων μας «όμως η οικονομία άντεξε και η κοινωνία έμεινε ενωμένη», είπε.

Παράλληλα, σε τέμπο εθνικών θεμάτων, εστιασμένο στις σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα μετά τις εκλογές στις δύο χώρες κινήθηκε η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Associated Press. “Θα τείνω χείρα φιλίας σε όποιον εκλεγεί από τον τουρκικό λαό και θα προσπαθήσω να χτίσω πάνω στη δυναμική που δημιουργήθηκε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Αλλά δεν είμαι αφελής. Γνωρίζω ότι η εξωτερική πολιτική των χωρών δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Θα ήθελα να ελπίζω ότι η επόμενη τουρκική κυβέρνηση θα επανεξετάσει συνολικά την προσέγγισή της προς τη Δύση, όχι μόνο προς την Ελλάδα, προς την Ευρώπη, προς το ΝΑΤΟ και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες” σημείωσε.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου να παραστεί στα αποκαλυπτήρια προτομής στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού, από όπου ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κτιρίου ακτινοθεραπείας.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More