Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Μητσοτάκης: Πρόταση για Ευρωπαϊκό Iron Dome – Πλωτά ραντάρ στο Αιγαίο που θα καλύπτουν οποιαδήποτε απειλή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση για Ευρωπαϊκό Iron Dome, δηλαδή ένα παρεμφερές αμυντικό αντιαεροπορικό σύστημα με του Ισραήλ. Πρόκειται για ένα σύστημα ευρωπαϊκής αεράμυνας, ένας «θόλος» ευρωπαϊκός αυτή τη φορά, ο οποίος θα καλύπτει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έναντι οποιασδήποτε απειλής.

«Έχω υπόψη μου συγκεκριμένα, σύστημα ευρωπαϊκής αεράμυνας, ένα θόλο ευρωπαϊκό που θα καλύπτει την Ευρώπη, όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έναντι οποιασδήποτε απειλής. Μπορείτε να σκεφτείτε ένα «ευρωπαϊκό Iron Dome». Είναι πρόταση που έχω ήδη καταθέσει, την επεξεργάζομαι και σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια, και μπορείτε να φανταστείτε αυτό για την πατρίδα μας. Να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για να καλύψουμε την αεράμυνα της πατρίδας μας να μην είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από τον εθνικό προϋπολογισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Πιστεύω ό,τι θα είμαστε πολύ πιο πειστικοί αν προτείνουμε και κοινά έργα και έχω υπόψη μου να συνδέσω το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο με έργα κοινής αμυντικής πολιτικής και έχω υπόψη μου ένα σύστημα ευρωπαϊκής αεράμυνας που θα καλύπτει τις χώρες έναντι οποιασδήποτε απειλής» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το ευρωπαϊκό Iron Dome θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το ευρωμόλογο για την άμυνα, το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο για εμβληματικά έργα κοινής αμυντικής πολιτικής που έχει προτείνει η Ελλάδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More