Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Στεφανίδη-Ηλ. Τριανταφύλλου: Μαζί το παρόν και το μέλλον του επί κοντώ

Το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού επί κοντώ συναντήθηκε σήμερα στο 24ο Filothei Women Gala.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, που ερχόταν από την εμφάνιση της στο Diamond League της Ντόχα (4,55 μ.) έκανε τον πρώτο της αγώνα επί ελληνικού εδάφους στο  οποίο συμμετείχε και το… μέλλον του αγωνίσματος, η Σερραία Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ηλιάνα Τριανταφύλλου.

«Το όνειρο πραγματικότητα»

Το όνειρο της πραγματικότητα έκανε το «χρυσό» κορίτσι του Σερραϊκού αθλητισμού, η Ηλιάνα Τριανταφύλλου που από την Κερκίνη έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και σήμερα είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί με την χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη.  «Με την Κατερίνα ήθελα να αγωνιστώ πολύ καιρό τώρα. Το σκεφτόμουν από τότε που ξεκίνησα το συγκεκριμένο άθλημα.  Έλεγα ή θα αγωνιστούμε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Το ήθελα πολύ και σήμερα έγινε το όνειρο πραγματικότητα», είπε στην ΕΡΤ Σερρών η Ηλιάνα Τριανταφύλλου, ενώ όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα υπογράμμισε: «Η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας δεν πήγε όπως θέλαμε με τον κ. Σάββα αλλά τουλάχιστον είδα την Κατερίνα.. το πως λειτουργεί στον αγώνα.. και γενικότερα έτσι ώστε να μου μείνει και εμένα κάτι για να κρατήσω από εκείνη από τα πολλά θετικά της.  Κάθε αγώνας είναι μια εμπειρία. Προχωράμε γιατί έχουμε δρόμο ακόμη».

Ο προπονητής της Ηλιάνας και ομοσπονδιακός προπονητής στο επί κοντώ Σάββας Κεφαλίδης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Ένας ακόμη αγώνας για τον στόχο του καλοκαιριού. Έχουμε άλλους εννιά».  

FILOTHEI WOMEN GALA 2023

Ο αγώνας έμεινε στα χαμηλά και ο κύριος λόγος ήταν ο δυνατός αέρας. Η Κατερίνα Στεφανίδη δυσκολεύτηκε αρκετά από τα δοκιμαστικά και τελικά στα 4,30 μ. είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. “Ήταν κακές οι συνθήκες εξαιτίας του αέρα. Από τα δοκιμαστικά δεν κατάφερα να βρω ρυθμό κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να μπω στον αγώνα με τα μικρά κοντάρια και να μην μπορώ να σηκωθώ για να κάνω ολοκληρωμένο άλμα”, είπε η Παγκόσμια πρωταθλήτρια που θα δώσει τον επόμενο αγώνα στο Diamond League της Φλωρεντίας. Η Κλαούντια Πόλακ είχε την καλύτερη ελληνική παρουσία στο μίτινγκ με άλμα στα 4,30 μ. και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο σύνολο με την Ελίζα Μολιναρόλο (Ιταλία) να είναι πρώτη με 4,37 μέτρα. Η Σερραία πρωταθλήτρια Ευρώπης Ηλιάννα Τριαντάφυλλου ξεπέρασε τα 4,00 μέτρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More