Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κ. Τσιάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να αντικρούσει τον Πολάκη με πιο γενναίο τρόπο – Ν. Βούτσης: Δεν είναι σωστό να δημοσιοποιούνται διευθύνσεις

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που θα αποφασίσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στο Πειθαρχικό, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή των Χανίων, στην ΕΡΤ μίλησαν για το θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και οΝίκος Βούτσης, Βουλευτής Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Βουλής ο οποίος δήλωσε ότι με την στάση του «ο Πολάκης βρίσκεται έξω από την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ».

Λέγοντας ότι υπάρχουν οι τρόποι κατά το Σύνταγμα και κατά τη Βουλή που μπορεί κάποιος να προσεγγίζει επίκαιρα θέμετα ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε την πράξη του κ. Πολάκη κάτι περισσότερο απο άγαρμπη. «Δεν είναι απλά άγαρμπος τρόπος. Ο Παύλος Πολάκης ήταν εξαρχής αντίθετος σε αυτή την κατεύθυνση. Οι πολιτικές απόψεις, βεβαίως, όταν εκφέρονται μόνον ως πολιτικές απόψεις και δεν συνοδεύονται από κολάζ και από συγκεκριμένη φρασεολογία, δεν είναι προς προς ψόγο».

Ο Πολάκης βρίσκεται έξω από τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη φρασεολογία και την πρακτική του κ. Πολάκη «ως μη αρμόζουσα με δημοκρατική αντιπαράθεση» δηλώνοντας στη συνέχεια ότι είναι «εντελώς διαφορετική η θέση του κόμματος εκφρασμένη και από συλλογικά όργανα».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι δεν είναι λίγο ότι θα εξεταστεί στα αρμόδια όργανα του κόμματος η μη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

«Μέσω της στοχοποίησης των προσώπων δε λύνονται τα μεγάλα προβλήματα με τα οικονομικά συμφέροντα, με την διαπλοκή που υπάρχει, με την αδιαφάνεια. Δε λύνονται μόνο μέσα ούτε κυρίως από πρόσωπα. Όταν, μάλιστα ονοματίζονται, μπαίνουν οι φωτογραφίες τους, οδηγείται σε μία αντίληψη αυτοδικίας ένας κόσμος η οποία είναι εντελώς μη δημοκρατική. Αυτό είναι το λάθος του κυρίου Πολάκη. το οποίο δεν είναι μικρό» συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.

Δεν πρέπει να αδικήσουμε τον κ. Πολάκη

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε «δεν πρέπει να αδικήσουμε τον κ. Πολάκη που μόνο τους τελευταίους μήνες για ζητήματα πάρα πολύ σημαντικά που αφορούν σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ή άλλα στελέχη μέσα από την ομάδα του και από τον θεσμικό του ρόλο στο κόμμα, έχει φέρει στην επιφάνεια πολύ σοβαρά ζητήματα διαφθοράς και διαπλοκής».

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να αντικρούσει τον Πολάκη με πιο γενναίο τρόπο όλους τους ισχυρισμούς του κ. Πολάκη.

Αναλύοντας το σκεπτικό του τόνισε ότι είναι κρίμα που ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει τη χώρα, όπως είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, να μην μπορεί να βγει και να πει ευθέως ότι είναι απολύτως καταδικαστέες αυτές οι απόψεις. «Νομίζω ότι υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο πρέπει σύντομα να το ξεκαθαρίσουν. Οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν με πολύ μεγάλη αγωνία και βλέπουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν αντανακλαστικά να προστατευθεί η δημοκρατία. Και αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα», συμπλήρωσε.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More