Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάρισα: Απεργιακή συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών

Σε διήμερη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχονται αύριο, Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου και μεθαύριο, Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου τα μέλη της ΕΙΝΚΥΛ διεκδικώντας καλύτερες οικονομικές απολαβές και αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΕΙΝΚΥΛ έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ την Πέμπτη θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την πλατεία Λαού για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στο υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ, “τα Δημόσια Νοσοκομεία και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το Ε.Σ.Υ ωθούνται σε προγραμματισμένη λειτουργική κατάρρευση μέσω της μακροχρόνιας υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, υποβάθμισης και απαξίωσης”. Τα βασικά αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης περιλαμβάνουν:

· Διπλασιασμό των μισθών και της αποζημίωσης των εφημεριών. · Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. · Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων. Μοναδικές προϋποθέσεις διορισμού το πτυχίο και ο τίτλος της ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. · Άνοιγμα όλων των Χειρουργικών αιθουσών · Νέος οργανισμός με τουλάχιστον 180 θέσεις στο ΓΝΛ · Ενεργειακή αναβάθμιση για τα Κέντρα Υγείας και το ΓΝΛ · Νέα πτέρυγα για το ΓΝΛ · Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευομένου. · Να μην συγχωνευτεί ή/και κλείσει κανένα Τμήμα, καμία Κλινική, κανένα Νοσοκομείο. · Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας. · Να σταματήσουν Ιατροί και προσωπικό των Κέντρων Υγείας να χρησιμοποιούνται έως πληρώματα ασθενοφόρων για την <<μεταφορά>> ουσιαστικά των ασθενών και την χειρωνακτική εργασία λόγω έλλειψης πληρωμάτων του ΕΚΑΒ που αποτελεί προσβολή για το Ιατρικό λειτούργημα και είναι επικίνδυνο. Προειδοποιούμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα που έχει αποκλειστική ευθύνη η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ θα προσφύγουμε σε όλα τα ένδικα μέσα. · Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More