Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάρισα: Εκδήλωση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST

Την εκδήλωση «Wine and Chat 2», διοργανώνει και φέτος ο Πάρκο Καινοτομίας JOIST με κύριο στόχο την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, ως μοχλού ανάπτυξης και εξάλειψης των κοινωνικών στερεοτύπων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, 18:00 – 20:30, στον χώρο του JOIST και είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, γυναίκες επιχειρηματίες, με διαφορετική επιχειρηματική δραστηριότητα και διαφορετική πορεία στο επιχειρείν, μοιράζονται με το κοινό, όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους πορείας, από τη σύλληψη της ιδέας τους, έως και την εφαρμογή της.

Ερωτήματα, που σχετίζονται με τα εμπόδια και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες, με το βαθμό που το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο στη Ελλάδα συμβάλλει στην υποστήριξη των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών των γυναικών, καθώς και με τους πιθανούς μηχανισμούς υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, θα «βρουν» απαντήσεις.

Εκτός από τις αφηγήσεις των γυναικών επιχειρηματιών, η εργασιακή σύμβουλος της ΔΥΠΑ, Μαρία Γρηγοριάδου θα παρουσιάσει στο κοινό τις αιτίες που σχετίζονται με το έμφυλο χάσμα στην επιχειρηματικότητα, ενώ θα προτείνει και τρόπους αντιμετώπισής του.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γυναίκες, νέες επιχειρηματίες, γυναίκες που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, γυναίκες που διατηρούν χρόνια τη δική τους επιχείρηση, καθώς και σε κάθε γυναίκα που θέλει να ενημερωθεί για το επιχειρείν, να αλληλοεπιδράσει και να ανταλλάξει απόψεις, γύρω από το θέμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “U-SOLVE: Urban Sustainable Development Solutions Valuing Entrepreneurship” και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC MED.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More