Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάρισα: Εντυπωσίασαν οι “άριστοι” της κριτικής σκέψης στους διαγωνισμούς μαθηματικών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Λάρισα οι διαγωνιστικές διαδικασίες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Πρώτο στάδιο ο ιστορικός διαγωνισμόςΘαλής” που διοργανώθηκε στο σχολικό συγκρότημα του 15ου Γυμνασίου και 14ου Λυκείου στη Νέα Πολιτεία.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτήρη Τερζόπουλο, αντιπρόεδρο παραρτήματος μαθηματικής εταιρείας Λάρισας, στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 434 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Λάρισας, ενώ ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας διαδοχικών προκρίσεων για τους άριστους του μαθηματικού πνεύματος και της κριτικής σκέψης.

Ο Μάριος Δημοβέλης, μαθητής, είπε ότι οι καθηγητές είναι εκείνοι οι οποίοι τους ενίσχυσαν την αγάπη τους για τα μαθηματικά, ώστε το συγκεκριμένο μάθημα να το βλέπουν ως χόμπι και διασκέδαση και όχι ως αγγαρεία.

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο θεσμό, με αποδεδειγμένη αποδοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, όπως αποδεικνύεται από την ιδιαίτερα υψηλή και φέτος συμμετοχή μαθητών.
Όλοι οι μαθηματικοί ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, για την προετοιμασία των μαθητών. Η διαγωνιστική διαδικασία διήρκεσε 3 ώρες και οι μαθητές που προκρίθηκαν, θα λάβουν μέρος τον Ιανουάριο στον διαγωνισμό «Ευκλείδης» που και αυτός επιστρέφει στην αλυσίδα των σταδίων επιλογής έως το φινάλε, τον Μάρτιο, με την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» και τη στελέχωση των Εθνικών Ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, τους διεθνείς διαγωνισμούς του 2024 (Βαλκανιάδα, Ολυμπιάδα κ.τ.λ.).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More