Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάρισα: Λαμπρές εκδηλώσεις για τον Προστάτη Αρχάγγελο της Πολεμικής Αεροπορίας (βίντεο)

Με κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας., Αρχάγγελου Μιχαήλ, στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Οι εκδηλώσεις σήμερα άρχισαν με την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της 110 Πτέρυγας Μάχης και ακολούθησε η επίσημη δοξολογία στην παρουσία των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Σε δηλώσεις του ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γ. Φασούλας, ευχαρίστησε τους πολίτες της Θεσσαλίας που παρά την πρόσφατη θεομηνία στάθηκε στο πλευρό της Πολεμικής Αεροπορίας, τιμώντας με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις και υπογράμμισε με έμφαση ότι “οι ουρανοί είναι δικοί μας. Υποσχόμαστε στον Έλληνα πολίτη αυτό που δικαίως απαιτεί από εμάς: την εθνική αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα”.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επίδειξη από την Διμοιρία Επιδείξεων της ΣΜΥΑ στο χώρο της έκθεσης στην 110 Πτέρυγα Μάχης και ολοκληρώθηκαν με την αεροπορική επίδειξη του DEMO TEAM «ΖΕΥΣ» και του DEMO TEAM «ΔΑΙΔΑΛΟΣ».

Την 11η Ιουνίου 1954, καθιερώθηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και η εορτή του Αρχαγγέλου (8 Νοεμβρίου) η επίσημη αεροπορική εορτή, η οποία θα εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις Μονάδες της ΠΑ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More