Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάρισα: Σε πάλη καλεί τους αγρότες η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Συνεδρίασε η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ” Σε όλη την χώρα έχουμε τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, νέες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και σε μέσα και εφόδια.

Η παραγωγή είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων και αν σε μερικά προϊόντα υπάρχουν λίγο καλύτερες τιμές σε σχέση με πέρυσι, το εισόδημα μειώνεται αφού δεν υπάρχει ικανοποιητική παραγωγή να πουλήσουν.

Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή από φυσικά φαινόμενα και νόσους που δεν αποζημιώνονται στο ύψος της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ ή και καθόλου όπως η ακαρπία, ο περονόσπορος, το φουζικλάδιο, μύκητες.

Η κατάσταση έχει οξυνθεί πολύ περισσότερο σε περιοχές που εκτός αυτών των προβλημάτων αντιμετώπισαν καταστροφικά φαινόμενα όπως τις πυρκαγιές στον Έβρο και σε άλλες περιοχές και τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία”.

Τον Νοέμβριο η ΠΕΜ αναλαμβάνει την διοργάνωση θεματικών πανελλαδικών συσκέψεων για τα προϊόντα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την παραγωγή.

Συγκεκριμένα :

-Κυριακή 19 Νοεμβρίου 12.30 το μεσημέρι στον ΤΥΡΝΑΒΟ θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη για τον περονόσπορο στα αμπελοοινικά προϊόντα που μείωσε δραστικά την παραγωγή και το εισόδημα.

-Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 6 το απόγευμα στην Αγιά θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη “για τα μήλα τα κάστανα και τα αμύγδαλα, για προβλήματα με ασθένειες όπως το φουζικλάδιο και τον μύκητα, την ακαρπία στα αμύγδαλα, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που κόπηκαν από την Κυβέρνηση για αυτά τα προϊόν ”         

-Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Αταλάντη θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη “για την ακαρπία στην ελια που είναι πανελλαδικό φαινόμενο και επιβάλλεται η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών”.

-Το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη στην Λάρισα στην οποία θα αποφασιστούν οι συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

                      Τ      

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More