Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Γιορτή του τραχανά στο Ακράσι

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε η Γιορτή του Τραχανά στο Ακράσι της Λέσβου και ο καλοκαιρινός χορός που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου στην γραφική πλατεία του χωριού. Με παραδοσιακή μουσική και την προσφορά φρέσκου τραχανά, το μεγάλο κέφι η επιτυχία της γιορτής ήταν δεδομένη και αξέχαστη κάτω από τα δροσερά πλατάνια του γραφικού χωριού.

Ντόπιοι και επισκέπτες παρακολούθησαν την ανάμειξη της κουρκούτης με το ντόπιο γάλα από τον Παναγιώτη και τα μέλη του χορευτικού, έγινε ο τραχανάς ο οποίος μαζί με το ξινόγαλο που μπαίνει από πάνω μοιράστηκε δωρεάν σε όλο τον κόσμο. Μετά τα μέλη της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, χορέψαν παραδοσιακούς τοπικούς χορούς και τραγούδια της Μ. Ασίας.

Ο Σύλλογος ευχαρίστησε και την ομάδα Εθελοντών η ΑΜΠΕΛΟΣ με πρωτοστάτη τον παπά Στρατή οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής, συμμετείχαν στο σβήσιμο της φωτιάς πριν λίγες μέρες στον Σταυρό τα Βατερά και την Βρίσα. Στη ΑΜΠΕΛΟ συμμετέχει και ο Ακρασιώτης Παναγιώτης Λινάρδος, στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι Εθελοντές Πυροσβέστες και του απονεμήθηκε έπαινος για την μεγάλη τους προσφορά στην κατάσβεση της φωτιάς. Παράλληλα υπήρχε έκθεση ζωγραφικής με έργα της ζωγράφου, Ευαγγελίας Πρωτούλη και έκθεση αποξηραμένων φυτών της Λέσβου του Ηλία Μεφίρη.

Στην γιορτή συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης και πλήθος κόσμου. Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος ευχαριστεί «τους βρακάδες και βρακούσες μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου που χορέψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας ντυμένοι με τοπικές παραδοσιακές στολές. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μέλη των Συλλόγων μας που βοήθησαν στην γιορτή μας αυτή, και τους μουσικούς του παραδοσιακού συγκροτήματος, Κώστα Καλδέλλη, Θοδωρή Τζινέλλη (μπουζουκι – τραγούδι), Μυρσίνη Κουτσκουδή (σαντούρι – τραγούδι) Γιάννης Δουδωνης (ακορντεόν) Χρήστος Κονσολάκης (κιθάρα), με φιλική συμμετοχή του Χρήστου Τυροπώλη».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More