Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Γνωρίζοντας το άθλημα του μπριτζ- Τη Δευτέρα ξεκινάνε τα μαθήματα από τον ΣΛΑΜ

Να γνωρίσουμε το πνευματικό άθλημα του Μπριτζ μας καλεί  ο Σύλλογος Λέσβου Αγωνιστικού Μπρίτζ, που την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ξεκινά το νέο κύκλο μαθημάτων. Το Σάββατο αθλητές του συλλόγου, βρέθηκαν στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, όπου είχαν την  ευκαιρία να επικοινωνήσουν στους επισκέπτες την αγάπη τους για το άθλημά και να μοιραστούν τη δική τους εμπειρία από το παιχνίδι.

«Το Μπριτζ, δεν είναι απλά παιχνίδι με χαρτιά, είναι ένα πνευματικό άθλημα, επίσημα αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου η πρόεδρος του ΣΛΑΜ Κατερίνα Χατζηδημητρίου.

Η γραμματέας του συλλόγου Γεωργία Σκαλοχωρίτου επεσήμανε, «ότι ως άθλημα, το Μπριτζ, έχει όλα τα πλεονεκτήματα που δίνουν και τα υπόλοιπα αθλήματα για την εισαγωγή μαθητών στα πανεπιστήμια, αν έχουν διακρίσεις σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα. Στη Μυτιλήνη μάλιστα ο εκπαιδευτής για τους μαθητές τυγχάνει να είναι και ο ίδιος εκπαιδευτικός».

Κάθε χρόνο η Ελληνική Ομοσπονδία Μπρίτζ, στην οποία ανήκει και ο ΣΛΑΜ, διοργανώνει πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, για ζεύγη, μικτά ζεύγη, ομάδες κλπ. με κορυφαία διοργάνωση το διασυλλογικό πρωτάθλημα ομάδων, που διεξάγεται κάθε Φθινόπωρο, με συμμετοχή άνω των 1.200 αθλητών.

Παράλληλα και ως συνέπεια της μεγάλης διάδοσης του αθλήματος διοργανώνονται κάθε χρόνο περιφερειακά πρωταθλήματα σε όλες σχεδόν της περιφέρειες της χώρας με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών.

Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε με τον ΣΛΑΜ , 2251 042660  [email protected]

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More