Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Διαμαρτυρία πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων για την υποστελέχωση των ΥΔΟΜ

Από τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και καμπάνια ενημέρωσης οι πολιτικοί μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες στη Λέσβο  για την υποστελέχωση των πολεοδομικών υπηρεσιών Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου που επιφέρουν τεράστιες καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών, προεγκρίσεων, βεβαιώσεων όρων δόμησης, την τελευταία τριετία.

Χθες οι δυο σύλλογοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο Δυτικής Λέσβου ενώ προ ημερών είχαν διαμαρτυρηθεί και στο δήμο Μυτιλήνης. Η υποστελέχωση των δύο υπηρεσιών οδηγεί σε πολύμηνη ταλαιπωρία μηχανικούς και πολίτες οι οποίοι συνδιαλέγονται μαζί τους αφού, φάκελοι βρίσκονται να στοιβάζονται στα γραφεία των ελάχιστων υπαλλήλων που έχουν απομείνει μετά την συνταξιοδότηση/μετακίνηση προσωπικού.

Ο σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών σε γενική συνέλευση εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο αποφάσισε:

· Να ζητήσει από τους δημάρχους Μυτιλήνης Χριστόφα Παναγιώτη και Δυτικής Λέσβου Βέρρο Ταξιάρχη έγγραφη ενημέρωση σχετικά με τις προσλήψεις που έχουν αιτηθεί, όσον αφορά τον αριθμό μηχανικών, την ημερομηνία της αίτησης και με ποιό νόμο ζήτησαν προσωπικό, καθώς επίσης και το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των θέσεων.

· Να ζητήσει από τους δημάρχους μέχρι την τήρηση του οργανογράμματος κάθε υπηρεσίας να γίνει μετακίνηση 3 μηχανικών σε κάθε ΥΔΟΜ του νησιού με την ανάλογη υποστήριξη τους μέχρι να εκπαιδευτούν για τα καθήκοντα τους.

· Να ζητήσει από τους αντιδημάρχους πολεοδομίας και περιβάλλοντος κ. Μαρινάτο Σωτήρη και Αλάνη Γεώργιο να υπάρχει μηνιαία ενημέρωση για τον αριθμό αδειών/προεγκρίσεων/βεβαιώσεων όρων δόμησης σε υποβολή/σε έλεγχο/εκδόθηκαν ώστε να ενημερώνονται οι πελάτες από τους εξουσιοδοτημένους μηχανικούς για να την προβλεπόμενη αναμονή των φακέλων τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More