Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο στη Μυτιλήνη

Τη λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης διοργανώνει και αυτή τη σχολική χρονιά στη Μυτιλήνη, το εργατικό κέντρο Λέσβου. Το φροντιστήριο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή των αναγκών και η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.

Στόχος αυτής της προσπάθειας δεν είναι να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο, σημειώνει το εργατικό κέντρο αλλά «σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει γίνει νέα κανονικότητα και τα κάθε λογής vouchers και passes δε φτάνουν ούτε για επιβίωση ,  οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα διέξοδα. Παλεύουμε για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο που μορφώνει ολόπλευρα και δεν απαιτεί επιπλέον φροντιστήρια και μαθήματα σε ένα «κυνήγι» εξετάσεων. Στόχος λοιπόν, είναι να μην στερηθεί κανένα παιδί την επιπλέον βοήθεια που μπορεί να χρειάζεται σήμερα, επειδή δεν έχει να πληρώσει. Κόντρα στη μιζέρια, απλώνουμε το χέρι στα παιδιά ώστε να παλέψουν, να γίνουν πρωταγωνιστές τις ζωής τους».

Στο κάλεσμά του προς εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές το εργατικό κέντρο Λέσβου τονίζει :

«Απευθυνόμαστε σε εργαζόμενους και άνεργους γονείς, που βλέπουν ότι τα εμπόδια να μορφώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Εμπιστευθείτε και στηρίξτε αυτή την προσπάθεια!

Απευθυνόμαστε στους μαθητές και στις μαθήτριες που θέλουν γίνουν καλύτεροι στα μαθήματα και δυσκολεύονται, που βάζουν στόχους που δε συμφωνούν με τα στερεότυπα που μαθαίνουν στα σχολεία. Επικοινωνήστε μαζί μας, ενημερωθείτε για τα μαθήματα!

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θέλουν να βοηθήσουν, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια!

Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί παράδειγμα παιδαγωγού, που πέρα από τη μόρφωση των παιδιών κάνει κτήμα του την έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης. Έχουμε τη δύναμη να απαντάμε αποφασιστικά σε κάθε αντιλαϊκή επίθεση που μας στερεί τη ζωή και τη μόρφωση!

Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα Σωματεία, τους Συλλόγους Γονέων και τους Φορείς της περιοχής να στηρίξουν με κάθε τρόπο αυτήν την προσπάθεια και να ενημερώσουν τα μέλη τους».

Για εγγραφές μαθητών/ εκπαιδευτικών, πληροφορίες:

τηλ. επικοινωνίας: 6949257371 (Καθημερινά 15.00 – 21.00)

e-mail: [email protected]

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More