Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Μεταφορικό Ισοδύναμο – Σταδιακά η πληρωμή του από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου

«Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν σταδιακά να πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο , για τα ταξίδια που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλης Κουτουλάκης.

Για το σκοπό αυτό από το Υπ. Ανάπτυξης εξασφαλίστηκε πίστωση 12,5 εκ. και θα διατεθεί στο σύνολο της για κάλυψη μέρους των οφειλόμενων προς επιβάτες. Για τις επιχειρήσεις για τις οποίες η τελευταία πληρωμή έγινε για το 2ο εξάμηνο του 2021 αλλά και για το υπόλοιπο διάστημα για τους επιβάτες , η ΓΓ θα περιμένει νέα πίστωση.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου από το 2018 που εφαρμόστηκε αλλά αυτό «οφείλεται στη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση και επ’ ουδενί δεν σημαίνει υποβίβαση ή πρόθεση κατάργησης» σύμφωνα με τον κ. Κουτουλάκη. «Αντίθετα βρισκόμαστε σε συνεργασία με την ΕΕ προκειμένου το Μεταφορικό Ισοδύναμο να ενισχυθεί και να εξασφαλίσει κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More