Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Με τιμές εν ενεργεία δημάρχου το στερνό αντίο στο Σπύρο Γαληνό

Πενθεί η Λέσβος μετά την απώλεια του Σπύρου Γαληνού, του τελευταίου δημάρχου  της Λέσβου, που το όνομά του συνδέθηκε με την περίοδο της προσφυγικής κρίσης όπου κράτησε όρθιο το νησί της αλληλεγγύης.

Ο Σπύρος Γαληνός «έφυγε» στα 70 του χρόνια μετά από μία μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Σύσσωμος ο αυτοδιοικητικός, ο πολιτικός αλλά και ο απλός κόσμος,  με μηνύματά του, τον αποχαιρετά.

Το στερνό αντίο θα πουν η οικογένεια και οι φίλοι του το Σάββατο στις 14:30 στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσομαλλούσας, στη Μυτιλήνη.

Με δαπάνη  των δήμων Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης αποφάσισαν , τα δύο δημοτικά συμβούλια να γίνει η κηδεία και «με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του» όπως σημειώνει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου.

Επιθυμία της οικογένειας αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στους Συλλόγους Αιμοδοτών του νησιού και στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου.

Ο Σπύρος Γαληνός γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1952 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Το 2009 εξελέγη βουλευτής Λέσβου, Λήμνου και Αϊ-Στράτη, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια εντάχθηκε στους Ανεξάρτητους έλληνες όπου διατέλεσε γραμματέας , θέση από την οποία παραιτήθηκε για να διεκδικήσει το δήμο Λέσβου όπου και εξελέγη δήμαρχος 2014-2019. Ο Σπύρος Γαληνός, ήταν γιος του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και επί σειρά ετών βουλευτή νομού Λέσβου Μίμη Γαληνού. Παντρεμένος με την Ελένη Γαλετάκη και έχουν δύο γιούς.

Αντιμετώπισε με τρόπο ουσιαστικό και ανθρώπινο την ανθρωπιστική κρίση στην οποία βρέθηκε η Λέσβος το 2015 όταν χιλιάδες πρόσφυγες έφταναν καθημερινά  στο νησί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More