Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Παρουσίαση του πρότυπου βιολογικού αμπελώνα της Κοιν.Σ.Επ. “Ηφαίστειο Ανεμώτιας” (βίντεο)

Ο πρότυπος βιολογικός αμπελώνας που δημιούργησε η Κοιν.Σ.Επ. «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ» παρουσιάστηκε σε ημερίδα στο Επιμελητήριο Λέσβου, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίο, με τη συμβολή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σκαλοχωρίου ΔΡΥΣ και τον Σύλλογο Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος».

 Συγκεκριμένα, έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Αποκατάσταση υποβαθμισμένου εδάφους μέσω μετασχηματισμού του σε βιολογικό αμπελώνα για τη διάσωση γηγενών ποικιλιών».

Οι συντελεστές του έργου παρουσίασαν τα στάδια υλοποίησής του, τις δυσκολίες και τα αποτελέσματα, τους στόχους της Κοιν.Σ.Επ. και την αξία τόσο της βιώσιμης γεωργίας όσο και των συνεργατικών εγχειρημάτων.

Ξεδιπλώθηκε μία πορεία 18 μηνών μέσα από τις αφηγήσεις όσων συμμετείχαν στην προετοιμασία του πεδίου και την εγκατάσταση του πειραματικού αμπελώνα, τις περιγραφές εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων από τα βιωματικά εργαστήρια της ξερολιθιάς, του φυτέματος και του μπολιάσματος και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ένα Ηφαίστειο που ξυπνά: το πείραμα της Ανεμώτιας», διά του λόγου το αληθές…» της  Έφης Σιαλευρή.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση και τη δοκιμή των εμφιαλωμένων κρασιών της Κοιν.Σ.Επ. «ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΩΤΙΑΣ».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More