Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Τη θέση του να μη λειτουργήσει ως προσφυγική δομή η Βάστρια επαναδιατυπώνει ο Περιφερειάρχης

Τη θέση της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου να μη δημιουργηθούν νέες προσφυγικές δομές στα νησιά , επαναδιατυπώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ο οποίος χθες επισκέφθηκε την περιοχή της Βάστριας που κατασκευάζεται η νέα δομή.

Ο Περιφερειάρχης προτείνει ο συγκεκριμένος χώρος να χρησιμοποιηθεί για κοινωνικές δομές όπως κατασκηνώσεις παιδιών, καταλύματα για τρίτη ηλικία, προετοιμασία αθλητών, τις οποίες στερείται η Λέσβος.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τη συζήτηση που γίνεται για λειτουργία της δομής το επόμενο διάστημα, αν και όπως διαπιστώθηκε από την  εξέλιξη των κατασκευαζόμενων έργων η αποπεράτωση δεν φαίνεται να είναι σχετικά σύντομη. Η Περιφερειακή Αρχή παραμένει σταθερή και αμετακίνητη στην από το 2019 θέση της, στην απαλλαγή  των νήσων από τις δομές παράτυπων οικονομικών μεταναστών λόγω της ιδιάζουσας γεωγραφικής θέσεως τους και σημειώνει για πολλοστή φορά τους κινδύνους, που εγκυμονεί η χωροθέτηση στην καρδιά του πευκοδάσους της νήσου Λέσβου, η καταστροφή από τις τεράστιες διανοίξεις οδών και εκσκαφών στην περιοχή της Βάστριας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Λέσβο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More