Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Χωρίς νερό οι Νέες Κυδωνίες εδώ και τρεις μέρες – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων

Χωρίς νερό έχουν μείνει από το Σάββατο οι κάτοικοι στο χωριό Νέες Κυδωνίες του δήμου Μυτιλήνης. Με βυτιοφόρα τροφοδοτεί το χωριό η ΔΕΥΑΛ.

 «Έχουμε μείνει για τρεις μέρες χωρίς νερό και δεν είναι η πρώτη φορά, είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου κάτοικος του χωριού.  Την κατάσταση αυτή την αντιμετωπίζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια και κανένας δεν έδωσε μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Τι θα γίνει δύο μέρες που θα έχουμε καύσωνα;»

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλωρος σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι «υπάρχει κάποια βλάβη στο δίκτυο που όμως δεν μπορεί να εντοπιστεί. Με τη βοήθεια της πυροσβεστικής από το Σάββατο μεταφέρουμε νερό με βυτία στο χωρίο και ήδη έχουμε μοιράσει 120 κυβικά νερό. Έτσι θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες καθώς το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Είναι ένα παλιό δίκτυο 15 χιλιομέτρων και δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τη βλάβη» . Μάλιστα  ο κύριος Φλώρος αποδίδει το πρόβλημα στην υπερκατανάλωση για αγροτικές εργασίες και δραστηριότητες.

Στον εισαγγελέα είχε απευθυνθεί από το 2021 ο πρόεδρος του χωριού Αντώνης Κόμλος για το θέμα αυτό, όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, « καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΥΑΛ ακολουθεί αυτή την τακτική, προφασίζονται βλάβη και μας κόβουν το νερό με το που μπει το καλοκαίρι». Κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χωριό ζητώντας άμεση και μόνιμη επίλυση του προβλήματος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More