Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: 2η ΥΠΕ «Σε ένα μήνα διασώστες στα νησιά» – Επιμένουν σε αποχή οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

«Σε ένα μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης και θα τοποθετηθούν στα νησιά, διασώστες του ΕΚΑΒ από τρία άτομα σε Λέσβο, Χίο και Κω και 5 στη Ρόδο» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός  .

Ο αριθμός αυτός των προσλήψεων είναι εξαιρετικά μικρός σε σχέση με τις ανάγκες των νησιών αλλά ο κ. Ροϊλός σημείωσε ότι «προσλαμβάνουμε τους διασώστες που είχαμε στη διάθεσή μας για να καλύψουμε κάποιες από τις ανάγκες, καθώς η ειδικότητα είναι σε έλλειψη».

Να θυμίσουμε ότι όπως είπαν οι εκπρόσωποι εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, στη Λέσβο απαιτούνται 20 άτομα για να καλυφθούν οι βάρδιες και στη Χίο 11 .

Για τη Λέσβο το πρόβλημα δημιουργείται από την απασχόληση των δυνάμεων του ΕΚΑΒ  στις δευτερογενείς διακομιδές, (εξιτήρια από το νοσοκομείο, επανεξέταση ασθενών κτλ) και η Διοίκηση του νοσοκομείου με αίτημά της στο Υπ. Υγείας ζητά την πρόσληψη δύο εργαζομένων για να αναλάβουν αυτό το έργο. «Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, λέει ο κ. Ροϊλός, για να δοθεί αυτή η δυνατότητα των προσλήψεων. Είναι κάτι που το εξετάζουμε.»

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Λέσβου Κώστας Σορόπος σημείωσε ότι « δεν μας αρκεί αυτή η λύση, οι τρεις διασώστες όταν έρθουν, φυσικά και θα βοηθήσουν την υπηρεσία, δε θα μας απαλλάξουν όμως από το μεγάλο φόρτο των δευτερογενών διακομιδών. Οπότε και επιμένουμε στην αρχική απόφαση της ομοσπονδίας μας να προχωρήσουμε από 1 Σεπτέμβρη σε αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές. Το ΕΚΑΒ είναι για έκτακτα και επείγοντα και δεν νοείται να χάνουμε έκτακτα για να μεταφέρουμε ασθενείς με εξιτήρια που είναι αρμοδιότητα του νοσοκομείου.».

 

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More