Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λίβανος: Η Ομάδα Ταχείας Δράσης της Γερμανίας θα αποχωρήσει από τη χώρα αν ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας επεκταθεί

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «η  Ομάδα Ταχείας Δράσης είναι έτοιμη να αποσυρθεί από τον Λίβανο εάν ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας επεκταθεί για να συμπεριλάβει και άλλες χώρες της περιοχής».

Σε ανάρτηση του στον λογαριασμό της στην πλατφόρμα «Χ» ανέφερε: «Η ομάδα ταχείας επέμβασης που ειδικεύεται σε αποστολές εκκένωσης ετοιμάστηκε επιτέλους για εκκένωση από τον Λίβανο, σε περίπτωση που ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας επεκταθεί για να συμπεριλάβει ολόκληρη την περιοχή».

 Επισήμανε ότι «οι δυνάμεις της που αναπτύσσονται στη Μέση Ανατολή εργάζονται για συγκεκριμένα καθήκοντα, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι η εκκένωση πολιτών από ορισμένες περιοχές».

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε νωρίτερα: «Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει περισσότερους από 1.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, κυρίως στην Κύπρο, για να πραγματοποιήσουν μια πιθανή επιχείρηση εκκένωσης Γερμανών πολιτών από τη ζώνη σύγκρουσης».

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι η δήλωση του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών Sameh Shoukry  που εκτίμησε ότι : «Η κατάσταση στον Λίβανο απαιτεί πραγματική ανησυχία υπό το φως των κλιμακούμενων ισραηλινών επιθέσεων εκεί».

Σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια των εργασιών του Υπουργικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, Αιγύπτου, Ιορδανίας και Μαρόκου στο Ριάντ, ο Σούκρι είπε ότι ο πόλεμος στη Γάζα ρίχνει μια σκοτεινή σκιά στην ασφάλεια της περιοχής και προειδοποίησε ότι η περιφερειακή αναταραχή είναι συνεχώς επεκτεινόμενη επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει λύση στην υπάρχουσα σύγκρουση παρά μόνο με την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More