Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι εμπόδισε τη χώρα να επωφεληθεί από την ιρανική προσφορά καυσίμων

Ο Γενικός Γραμματέας της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ, Sayyed Hassan Nasrallah, κατηγόρησε χθες  Τρίτη την Ουάσιγκτον ότι εμπόδισε τον Λίβανο να επωφεληθεί από την ιρανική προσφορά να του παρέχει καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ο Nasrallah μέσω οθόνης σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Asfar για τη διανομή του Διεθνούς Βραβείου Soleimani για την Αντίσταση Λογοτεχνίας.

Ο Νασράλα κάλεσε τους συμμάχους της Αμερικής στον Λίβανο να επωφεληθούν από τη σχέση Λιβάνου -Ιράν και να εξαιρέσουν τα ιρανικά καύσιμα για τη λειτουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  δίνοντας μάλιστα εγγυήσεις  ότι τα ιρανικά πλοία καυσίμων θα μετακομίσουν στον Λίβανο.

Επεσήμανε ότι όλοι στον Λίβανο ζουν με το πρόβλημα της ηλεκτρικής ενέργειας, οι επιπτώσεις του οποίου επεκτείνονται στην οικονομία και στην κανονική ζωή των ανθρώπων.Τόνισε δε ότι εξακολουθεί να ισχύει η προσφορά ιρανικών καυσίμων στον Λίβανο, τονίζοντας ότι οι Αμερικανοί είναι αυτοί που εμποδίζουν την υλοποίηση της προσφοράς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι ήταν έτοιμο να παράσχει στον Λίβανο 660.000 τόνους καυσίμων για τη λειτουργία μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 Ο Λίβανος υποφέρει από διακοπές ρεύματος εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης από το 2019, η οποία οδήγησε στην αδυναμία του κρατικού ταμείου να χρηματοδοτήσει τις εισαγωγές μαζούτ για τη λειτουργία σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.

Μετάφραση Ουλιντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More