Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαβρόφ: Ο Γκουτέρες και τα Ηνωμένα Έθνη αποφεύγουν να απαντήσουν για δολιοφθορές στο «Nord Stream»

Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επεσήμανε ότι τα Ηνωμένα Έθνη εμπλέκονται πολύ σε ιδέες για την αποστρατιωτικοποίηση του πυρηνικού εργοστασίου στο Ζαπορόζιε, οι οποίες είπε ότι δεν έχουν καμία απολύτως προοπτική και ότι δεν αντιδρούν στην έκθεση για τις εκρήξεις στο Nord Stream, η οποία, όπως ο ίδιος δηλώνεται, απαιτεί πραγματικά ενεργό ενδιαφέρον.

Ο Γκουτέρες και οι συνάδελφοί του κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν να απαντήσουν σε νόμιμες ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» του περασμένου έτους στο Nord Stream, επεσήμανε ο Λαβρόφ, μετέδωσε το TASS.

Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι η Ρωσία παρουσίασε ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας από τη Γραμματεία του ΟΗΕ να οργανώσει μια αμερόληπτη έρευνα για τις εκρήξεις στο Nord Stream 1&2.

Κάθε ευσυνείδητο μέλος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να επιμείνει στη διεξαγωγή μιας αμερόληπτης και αντικειμενικής έρευνας προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι διοργανωτές αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, τόνισε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου με τον Σαουδάραβα συνάδελφό του Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ.

Ο Λαβρόφ εκτίμησε ότι είναι επαίσχυντη η προσπάθεια να αποδοθούν οι εκρήξεις στο Nord Stream σε κάποιον Ουκρανό ολιγάρχη, όπως έκαναν οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και αναφέρουν, όπως είπε, τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ.

Η Ρωσία κατηγορεί την Αμερική για επιθέσεις στο Nord Stream 1 και 2 από πέρυσι, αναφέρει το Tanjug.

Πηγή: politika.rs

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More