Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λακωνία: Συνάντηση εργασίας διεθνών παιδικών αγώνων σε δήμο Ευρώτα και Μάνης

Η επιτυχής συμμετοχή της αθλητικής ομάδας παίδων του Δήμου Ευρώτα και οι προοπτικές που διανοίγονται για τους νέους αθλητές σε παγκόσμιο επίπεδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχαν στο Δημαρχείο Ευρώτα, ο δήμαρχος Δήμος Βέρδος, με τα μέλη του προεδρείου της Διεθνούς Επιτροπής Αγώνων Παίδων, που επισκέφθηκαν τη Λακωνία.

Ο δήμαρχος Ευρώτα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παναγιώτης Λυμπέρης, υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής, Igor Topole, τον αντιπρόεδρο Avi Benbenisti και τον γενικό γραμματέα Hugh Waters, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής της πόλης Νταεγού της Κορέας -που έχει επιλεγεί για τη διοργάνωση των επόμενων Διεθνών Αγώνων Παίδων τον Ιούνιο του 2023-, καθώς και τον Έλληνα εκπρόσωπο-μέλος της Διεθνούς Επιτροπής, Νικόλαο Τζανάκο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στη συμμετοχή του Δ. Ευρώτα στους διεθνείς αγώνες, από το 2016, με εξαίρεση τα έτη 2020 και 2021 εξαιτίας του Covid-19. Έμφαση δόθηκε στην ελληνική συμμετοχή και ειδικότερα στην αθλητική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον Δ. Ευρώτα στους επόμενους αγώνες, αλλά και το ενδεχόμενο να θέσει ο δήμος υποψηφιότητα για τη διοργάνωση μελλοντικών αγώνων.

Ο κ. Βέρδος απηύθυνε πρόσκληση στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής να διεξάγει μια από τις επόμενες συνεδριάσεις της στον Δ. Ευρώτα, με στόχο να γνωρίσει η διεθνής αθλητική κοινότητα παίδων την ιστορία και τις ομορφιές του δήμου.
Αντίστοιχα, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού του Ισραήλ, Avi Benbenisti, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Βέρδο, για συμμετοχή της ομάδας του Δ. Ευρώτα στους Αγώνες Παίδων, που πρόκειται να διοργανωθούν τον Μάιο 2023 στο Ισραήλ, εν όψει των Διεθνών Αγώνων της Κορέας.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Βέρδος έκανε ειδική μνεία στη συμβολή του Έλληνα μέλους της Διεθνούς Επιτροπής, Νίκου Τζανάκου, για την ανάδειξη του Δ. Ευρώτα ως έναν από τους ελάχιστους ελληνικούς δήμους που έγιναν αποδεκτοί από τη Διεθνή Επιτροπή για συμμετοχή στους αθλητικούς αγώνες.

Επόμενος σταθμός στον Δήμο Αν. Μάνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το προεδρείο των Διεθνών Παιδικών Αγώνων και στον Δήμο Αν. Μάνης. Παρόντες στη συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο Γύθειο, ήταν επίσης αθλητές, προπονητές και συνοδοί της μανιάτικης αποστολής.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος, συνομίλησε μαζί τους σχετικά με τους αγώνες και τη συμμετοχή των Μανιατόπουλων.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλους στη μεγάλη επιτυχία της μανιάτικης ομάδας ποδοσφαίρου, η οποία με ένα εκπληκτικό σερί νικών έφθασε στον τελικό της διοργάνωσης κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.
Απαντώντας στις ευχαριστίες που εξέφρασε η ομάδα προς τον δήμο για την υποστήριξη που της παρείχε, ο δήμαρχος συνεχάρη τους νεαρούς αθλητές. «Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας έκαναν για μια ακόμη φορά υπερήφανους», σημείωσε, για να προσθέσει ότι «οι εμπειρίες που αποκόμισαν αποτελούν εφόδια ζωής».

Οι εκπρόσωποι των Αγώνων συνόδευσαν τις ευχαριστίες τους με την προσφορά επετειακού λευκώματος προς τον κ. Ανδρεάκο, ο οποίος με τη σειρά του τους χάρισε αναμνηστικά δώρα.

Από πλευράς Διεθνών Παιδικών Αγώνων συμμετείχαν τα μέλη του προεδρείου: Igor Topole (πρόεδρος ICG), Chul Won Shin (αντιπρόεδρος), Avi Bendenisti (αντιπρόεδρος), Hugh Waters (γενικός γραμματέας) και ο Έλληνας Νίκος Τζανάκος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More