Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαμπρά τα Θεοφάνια στη Μυτιλήνη

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Λέσβο, με την τελετή αγιασμού των υδάτων, να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου τόσο στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, όσο και στα λιμάνια και τις παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού.

Στην τελετή αγιασμού των υδάτων, στην εξέδρα που είχε στηθεί στην Προκυμαία Μυτιλήνης, απέναντι από την πλατεία Σαπφούς, τον Σταυρό έριξε στη θάλασσα, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, ενώ εφτά κολυμβητές έπεσαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να τον πιάσουν.

Στην τελετή συμμετείχαν, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, ο Βουλευτής  Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, ο πρώην Υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Στρατιωτικός Διοικητής Λέσβου, Υποστράτηγος Γρηγόρης Μπουντλιάκης, αυτοδιοικητικοί και φορείς της Λέσβου. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι χειμερινοί κολυμβητές της Μυτιλήνης.

Χιλιάδες κάτοικοι του νησιού, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω και της καλοκαιρίας συμμετείχαν στις τελετές αγιασμού των υδάτων, τόσο στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, στο λιμανάκι της Βαρειάς αλλά και στην προσφυγική συνοικία της Επάνω Σκάλας, όπου ο ομώνυμος σύλλογος έκοψε την πίτα του, ενώ διοργάνωσε και γιορτή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More