Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαμπρή επέτειος με συμβολικές εκδηλώσεις στην Ήπειρο

Με παρελάσεις στις οποίες συμμετείχαν μαθητές, στρατός, αστυνομία, σύλλογοι και φορείς και παρακολούθησαν χιλιάδες πολιτών, κορυφώθηκαν στην Ήπειρο οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στα Γιάννενα παρόν ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα. Ανάλογες παρελάσεις έγιναν σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.

Εκδηλώσεις  μνήμης έγιναν και στη Βόρεια Ήπειρο και συγκεκριμένα σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες, όπου βρίσκονται νεκροταφεία Ελλήνων πεσόντων. Στους χώρους αυτούς τιμήθηκε η επέτειος του «ΟΧΙ» από τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό αλλά και πολλούς Ελλαδίτες που ταξίδεψαν στη γειτονική χώρα. Μαζί με αυτούς ήταν και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρέπει να λυθεί το θέμα του Φρέντη Μπελέρη ώστε να ορκιστεί δήμαρχος Χιμάρας.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια είναι σε εξέλιξη επιχείρηση μικτής ομάδας ειδικών για τον εντοπισμό διάσπαρτων σημείων  όπου ενταφιάστηκαν Έλληνες στρατιώτες προκειμένου να μεταφερθούν τα οστά τους  στα δύο οργανωμένα νεκροταφεία.

Μεταξύ των εκδηλώσεων ξεχώρισε η αναπαράσταση της πρώτης ένδοξης μάχης στο Καλπάκι όπου οι δυνάμεις της 8ης Μεραρχίας τις πρώτες δραματικές μέρες του πολέμου, ανέκοψαν την ιταλική προέλαση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More