Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας: Δράση για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών

Μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας σε συνεργασία με τον Σύλλογο του Μουσείου, καλούν τα μέλη του, τους φίλους του, μέλη πολιτιστικών και άλλων συλλόγων να συμμετάσχουν στη δράση «Ένα φυλαχτό για καλό σκοπό».

Σε μια προσπάθεια εθελοντικής συνδρομής των προσπαθειών για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες το Μουσείο θα πραγματοποιήσει βιωματικό εργαστήριο κατασκευής περιλαίμιων κοσμημάτων με φυλακτικό και αποτροπαϊκό χαρακτήρα, όπως ακριβώς γινόταν στην παράδοση.

Με υλικά που θα διαθέσει το Μουσείο, όπως υφάσματα, χάντρες, φλουριά, σύμβολα φυλακτικά και με παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το δικό τους φυλακτό που θα πάρουν μαζί τους και μπορούν να φορούν.

Κατευθύνσεις θα δώσει η κ. Μαριάννα Κολτσιδοπούλου, που ασχολείται ερασιτεχνικά με την κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος, μαζί με μέλη του Συλλόγου. Το Μουσείο και ο Σύλλογος προσκαλούν όλους να συμμετάσχουν στη συμβολική δράση «Ένα φυλαχτό για καλό σκοπό», με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα διατεθεί για την αγορά ειδών που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των πλημμυροπαθών.

Ημερομηνία διεξαγωγής εργαστηρίου: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, από 11:00-13:00. Συμβολή συμμετοχής:10 Ευρώ. Για δηλώσεις συμμετοχής: Καθημερινά 9:00-14:00 στο τηλ 2410239446

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More