Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια

Ανακοίνωση σχετικά με τις νέες αυξήσεις στα διόδια εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, ζητώντας να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι “Από την 1η Ιανουαρίου 2024, έρχονται νέες αυξήσεις 9%, στα ήδη ακριβά χαράτσια των διοδίων, προκειμένου να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι που τους έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των εθνικών δρόμων, από τις κυβερνήσεις (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), παρά τις «διαψεύσεις» της κυβέρνησης.
Αυτές οι αυξήσεις των διοδίων θα αφορούν τους εξής δρόμους: Κεντρική Οδό, Νέα Οδό, Ολυμπία Οδό, Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Τους εν λόγω άξονες διαχειρίζονται ελληνικοί, γαλλικοί και γερμανικοί όμιλοι. Οσον αφορά την Ολυμπία Οδό και τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στη γαλλική «Vinci», ενώ μέτοχος πλειοψηφίας στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου είναι η γερμανική «Hochtief».
Θα προσθέσουν ένα ακόμα πλήγμα στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα των ανθρώπων του μόχθου, που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τους αυτοκινητόδρομους, για να πάνε και να επιστρέψουν στις δουλειές και τα σπίτια τους ή αλλιώς να συνεχίσουν να μετακινούνται από τους απαράδεκτους και επικίνδυνους παράδρομους βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους”.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Θεσσαλίας, υποστηρίζει ότι είναι δικαίωμα του λαού και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχει δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More