Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Καλεί σε συγκέντρωση για τις πυρκαγιές

Κάλεσμα στους  πολίτες να οργανωθούν  και να διεκδικήσουν εδώ και τώρα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα άμεσα, αποζημιώσεις στο 100% της καταστροφής για σπίτια, επαγγελματικές στέγες, κτηνοτροφικές μονάδες, αποθήκες, καλλιέργειες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και άλλες υποδομές, απεύθυνε  ο υπ. Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης   κ. Σάββας Δευτεραίος στην τοποθέτηση του για την καταστροφική πυρκαγιά.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Δευτεραίος πρότεινε μεταξύ άλλων, να καταργηθούν όλοι οι αντιδασικοί νόμοι, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών.

Kάνοντας αναφορά   στην εκκένωση του ΠΓΝΑ,  είπε πως σε καμιά περίπτωση  δεν θα έπρεπε η  φωτιά  να πλησιάσει και  να  απειλήσει  να κάψει το Πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο να εκκενωθεί ,να μείνει η πόλη για ώρες χωρίς νοσοκομειακή φροντίδα.

Ο κ. Δευτεραίος τοποθετήθηκε και στο θέμα της   κοπής των  δένδρων στο άλσος φυτωρίου. «Ανεξάρτητα από την ομόφωνη απόφαση που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει εκεί το κλειστό γυμναστήριο στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν θα έπρεπε η Δημοτική αρχή να προχωρήσει στο κόψιμο αυτών των δενδρυλλίων, είναι προκλητικό», είπε και πρόσθεσε: «Το  θέμα  έπρεπε να έρθει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο όπως το ζήτησαν οι παρατάξει με στόχο να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση, αλλά κυρίως να απαιτηθεί από την κεντρική εξουσία το να μην χαθεί η χρηματοδότηση εάν αλλάξουμε τα σχέδια έτσι ώστε να μην πειραχτεί το αλσύλλιο».

Για προδιαγεγραμμένο έγκλημα  στην περιοχή του Έβρου, αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις  σε μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση στα Δασαρχεία, στην Πυροσβεστική, στην Περιφέρεια και στους Δήμους, για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας των δασών, για τον αντεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης από την καταστολή των πυρκαγιών, έκανε λόγο από την πλευρά του στην τοποθέτηση του για τις πυρκαγιές ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση  ΑΜΘ κ. Διονύσης Κλάδης.

Ο κ. Κλάδης κάλεσε τον λαό της περιοχής με την δράση του, τον αγώνα του να απαιτήσει τα απαραίτητα έργα, να απαιτήσει τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό, την αποζημίωση στο 100% όσων επλήγησαν και να συμμετάσχει μαζικά στη συγκέντρωση που καλούν τα εργατικά σωματεία, σύλλογοι και άλλοι φορείς της περιοχής την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στο πάρκο Ακαδημίας.

Οι υποψήφιοι  Δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Εβρο είναι: Δ. Αλεξανδρούπολης Σάββας Δευτεραίος, Δ. Ορεστιάδας Κώστας Ζαλουφλής, Δ. Σουφλίου Χρήστος Κουγιουμτζής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More