Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Στο πλευρό των αγροτών απ΄την πρώτη στιγμή

Μιλώντας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (1/2/2024), ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας ανέφερε τα εξής για τα προβλήματα των αγροτών:
Οι αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, βγήκαν στους δρόμους του αγώνα, γιατί συνθλίβονται, όπως και οι εργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι, από ένα ταξικό αντιλαϊκό κράτος, τις αντιλαϊκές πολιτικές Ε.Ε, κυβερνήσεων, περιφερειακής διοίκησης, που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αφήνοντας το λαό απροστάτευτο από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, που του επιβάλλουν την ακρίβεια, την φοροληστεία, το τσάκισμα του εισοδήματος.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό τους στα μπλόκα του αγώνα, σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, καταδικάζοντας την κρατική καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ, στους πνιγμένους και εξουθενωμένους αγρότες, σε αντίθεση με εσάς κ. Περιφερειάρχη που σπεύσατε προκαταβολικά, όπως η κυβέρνηση, να δηλώσετε πως είστε αντίθετος με αποκλεισμούς δρόμων, τους οποίους σημειωτέον έκλεισε η αστυνομία και όχι οι αγρότες.
Δεν είπατε όμως κουβέντα ενάντια σε όσους ξεκληρίζουν τους αγρότες από τα χωράφια και τα χωριά τους, σε όσους τους έπνιξαν και πολλοί δεν έχουν σπίτι και χωράφι σήμερα και άλλοι δεν θα έχουν αύριο.
Οποιος θέλει να βοηθήσει τους αγρότες, πρέπει να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε, κυβέρνησης, αλλά εσείς δεν έχετε τέτοιο σκοπό, όπως και οι άλλες παρατάξεις του Π.Σ, γιατί έχετε την ίδια στρατηγική. Ένα μήνα μετά την ανάληψη της διοίκησης, βγήκατε να πείτε ότι τώρα θα πάρετε κάποιους συμβασιούχους για να τρέξουν τις αιτήσεις των πληγέντων αγροτών, που καθυστερούν πάρα πολύ
“.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More