Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λειτουργία από δύο Ιεράρχες της Ουκρανίας για τους Ουκρανούς που ζουν στην Κύπρο τελέστηκε στη Λευκωσία

ανταπόκριση από τη Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τους Ορθοδόξους Ουκρανούς που ζουν στην Κύπρο τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου (7/1/23) στον παλαιό Καθεδρικό Ναό Λευκωσίας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο.

Στη λειτουργία, η οποία πραγματοποιήθηκε ανήμερα της «κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού» κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Βυνίτσας Συμεών και ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνίγιφ και Νιζχίν Ευστράτιος.

Οι δύο ιεράρχες της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας έφθασαν στην Κύπρο προκειμένου να παραστούν στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Γεωργίου, η οποία θα γίνει αύριο Κυριακή 8/1/23 στις 16:00 το απόγευμα στον νέο Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο Ruslan Nimchynskyi έκανε λόγο για ιστορική στιγμή, καθώς και για την σημασία της ενίσχυσης των σχέσεων ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ουκρανία, τόσο σε επίπεδο κοινοτήτων, όσο και σε εκκλησιαστικό επίπεδο.

Προσευχηθήκαμε τόσο για τον Ουκρανικό, όσο και για τον Κυπριακό λαό, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Τσέρνιγκοφ και Νίζιν Ευστράτιος.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, οι δύο εκπρόσωποι του Ιερατείου είχαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More