Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λιγότεροι μαθητές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά – Ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημία

Λιγότεροι κατά 760 θα είναι οι μαθητές, που θα φοιτήσουν φέτος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αν και δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην κορύφωση της μείωσης, επισημαίνει μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νομού Μαγνησίας, Απόστολος Μούσιος.

Αναφέρει ότι για τη νέα σχολική χρονιά προσελήφθησαν 323 αναπληρωτές και κάποια κενά παρατηρούνται μόνο στην παράλληλη στήριξη, όμως ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρξει στις 12 Σεπτεμβρίου που ξεκινά η σχολική χρονιά. “Η εκπαίδευση είναι ένας ζωντανός οργανισμός και δυστυχώς στη Μαγνησία, παρά τους διορισμούς 120 εκπαιδευτικών στην Α’/ θμια τα τελευταία δύο χρόνια, ο μέσος όρος ηλικία των νηπιαγωγών και δασκάλων είναι τα 55 χρόνια”, επισημαίνει.

Αναφορικά με τη μείωση του αριθμού των παιδιών που φοιτούν ανέφερε ότι “δεν είμαστε στην κορύφωση. Κι αυτό γιατί το 2021 υπήρχαν 1262 προνήπια και στην Α’ δημοτικού 1491 παιδιά. Τα περυσινά προνήπια θα πάνε του χρόνου στην 1η Δημοτικού. Θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα από κυβέρνηση”, τόνισε. Η μείωση παρατηρείται περισσότερο στην περιφέρεια όπου οικονομικοί μετανάστες προηγούμενων ετών πλέον έχουν φύγει και συνεχίζει να φεύγουν για άλλες χώρες αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Επιπλέον υφίσταται ακόμη και σήμερα θέμα στέγασης, ειδικά στην προσχολική εκπαίδευση. Το 13% των νηπιαγωγείων συνεχίζει να στεγάζεται σε μισθωμένα κτίρια, ενώ σε Βόλο και Ν. Ιωνία το ποσοστό αυτό φθάνει στο 19%. “Εδώ και 12 χρόνια δεν έχει κτιστεί μια νέα αίθουσα. Έχουμε υποδείξει χώρους όμως και μία περίπτωση νηπιαγωγείου του 14ου Ν. Ιωνίας, που θα στεγάζονταν στο παλιό Αστυνομικό Τμήμα της Ν. Ιωνίας, έχει κολλήσει”, παρατήρησε.

Τέλος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι μετά από δυο χρόνια πανδημίας επιστρέφουν στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές, χωρίς self test και με τη χρήση μάσκας να μην είναι απαραίτητη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More