Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λιζ Τρας: Η πιο αντιδημοφιλής ηγέτις του Ηνωμένου Βασιλείου

Η Λιζ Τρας είναι πλέον η πιο αντιδημοφιλής πολιτική ηγέτις του Ηνωμένου Βασιλείου τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Έρευνα της YouGov διαπίστωσε ότι τέσσερις στους πέντε ψηφοφόρους – το 80 τοις εκατό – βλέπουν τώρα την Βρετανή πρωθυπουργό δυσμενώς και σχεδόν τα δύο τρίτα – το 62 τοις εκατό – τη βλέπουν πολύ δυσμενώς.

Μόνο ένας στους δέκα πολίτες – το 10 τοις εκατό – έχει θετική γνώμη για την κα Τρας.

Τα ποσοστά σημαίνουν ότι η Βρετανή Πρωθυπουργός έχει καθαρό δείκτη εύνοιας πολιτών στο μείον 70. Αυτό σηματοδοτεί πτώση 14 μονάδων από την περασμένη εβδομάδα.

Συγκριτικά, είναι το χαμηλότερο ποσοστό που είχε ποτέ ο πρώην ηγέτης των Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος γενικότερα παρουσίαζε χαμηλή δημοφιλία στις δημοσκοπήσεις.

Η Λιζ Τρας προήδρευσε του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Τρίτης ενώ την Δευτέρα το βράδυ ζήτησε συγνώμη για την αναταραχή που προκάλεσε. Τα λόγια της προκάλεσαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με τον σκιώδη γραμματέας των Οικονομικών James Murray να δηλώνει ότι, «καμία συγνώμη δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι αυτή η κρίση δημιουργήθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά πληρώνεται από εργαζόμενους».

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More